Vloerverwarming & Vloerkoeling van uw houten vloer

Mogelijkheden vloerverwarming en koeling in combinatie met houten vloer
Vloerverwarming aanleggen onder een houten vloer is heel goed mogelijk. Vloerverwarming wordt in steeds meer woningen toegepast. Niet alleen omdat het comfortabel is om op te lopen, maar ook omdat vloerverwarming heel goed in te zetten is als warmtebron voor de gehele woning. Wist u dat vloerverwarming aanleggen onder een houten vloer tegenwoordig ook mogelijk is?

Als u kiest voor het juiste hout of laminaat en u zich daarnaast goed laat adviseren op het gebied van leggen en onderhoud, kunt u jarenlang genieten van de voordelen van vloerverwarming in uw woning. De adviseurs van Houtwaerd Vloeren weten precies wat wel en niet kan en geven altijd een deskundig en eerlijk advies.

Vloerverwarming onder houten vloer: hoofdverwarming en bijverwarming
Gaat onder uw houten vloer de vloerverwarming dienst doen als hoofdverwarming of als bijverwarming? Dit is namelijk van invloed op hoe we uw houten vloer gaan leggen. Bij hoofdverwarming is verlijmen van het parket de beste oplossing. Dat zorgt bovendien voor het beste rendement.

Vloerkoeling bij een houten vloer
Vloerkoeling werkt volgens hetzelfde principe als vloerverwarming. Alleen stroomt er dan koud in plaats van warm water door de leidingen. Omdat er net als bij vloerverwarming een goede warmte- en koude-overdracht mogelijk moet zijn, kunnen niet alle soorten parket worden toegepast. Onze specialisten kunnen u er alles over vertellen, dus laat u zich vooraf goed adviseren. Dat voorkomt levensgrote teleurstellingen. Maak direct een afspraak en kom langs in onze showroom om samen met ons de beste mogelijkheden voor uw situatie door te nemen.

Vloerverwarming opstookprotocol
Houten vloeren en vloerverwarming zijn goed te combineren indien alle stappen juist doorlopen worden. Wij hebben speciaal voor u een opstookprotocol opgesteld. Download het vloerverwarming opstookprotocol via de button hieronder.