Vloeren Alblasserdam

Houtwaerd Vloeren B.V. is uw specialist in karakteristieke houten vloeren. Met ons team hebben we inmiddels meer dan twintig jaar ervaring en plaatsen wij met plezier mooie en comfortabele vloeren waar u jarenlang plezier van heeft. Wij beschikken over kennis van alle soorten materialen, patronen en afwerkingen. Daarnaast kennen wij alle mogelijkheden met diverse ondergronden.

Onze houten vloeren Alblasserdam hebben al menig interieur, woonkamer, kantoor of zolder sfeer en warmte gegeven. Met het ruime aanbod en mogelijkheden tot maatwerk vindt u gegarandeerd wat u zoekt en méér. 

Voordelen houten vloer

Voordelen van een houten vloer laten leggen in Alblasserdam:

 • Sfeervolle vloer
  Hout is een natuurproduct. Daardoor heeft elke plank zijn eigen patroon waardoor iedere vloer een uniek karakter heeft. De combinatie met het interieur zorgt voor een warme sfeer.
   
 • Duurzame vloer
  De keuze voor een houten vloer is een verantwoorde en duurzame keuze. Onze houten vloeren gaan een leven lang mee. Natuurlijk is een houten vloer een flinke investering, maar op lange termijn plukt u de vruchten van uw keuze.

 • Gemakkelijk in onderhoud
  Vaak wordt gezegd dat een houten vloer lastig is in onderhoud in vergelijking met andere vloeren. Dit is niet het geval. Een houten vloer krijgt met een stofzuig- of dweilbeurt met de juiste zeep al de juiste verzorging. Dit onderhoud voorkomt slijtage en vlekken.

 • Eenvoudig te renoveren
  Heeft uw vloer door de jaren heen wat krassen of pitten gekregen? Een houten vloer kan gemakkelijk geschuurd worden waardoor deze weer zo goed als nieuw is. Ook is het mogelijk om dan de vloer een andere look te geven.

 • Combinatie met vloerverwarming
  Hout voelt van nature al warm en comfortabel. Bent u op zoek naar extra comfort in combinatie met energiebesparing? Ga dan voor een Houten vloer Alblasserdam met vloerverwarming. Kiest u voor onder uw houten vloer de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming?

Soorten houten vloeren

 • Multiplank vloerdelen
  Een berken multiplex onderlaag met een houten toplaag van Europees eiken. Lees meer over de Multiplank.

 • Tapis parketvloer
  De meest traditionele vloer die op de tussenvloer gelijmd en gespijkerd. Lees meer over de Tapis parketvloer.

 • Lamelpakket
  Aantrekkelijke geprijsde vloer, volledig bestaande uit hout. Opgebouwd uit verschillende lagen die met elkaar zijn verlijmd. Lees meer over het Lamelpakket.

 • Traditionele ambachtelijke houten vloeren
  Ambachtelijk gelegde vloer van het hoogste niveau. De basis blijft hout wat door de jaren heen steeds maatvaster, kwalitatief beter en mooier geproduceerd en gelegd kan worden. Lees meer over onze ambachtelijke houten vloeren.

 • Laminaat
  Ons laminaat is verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen en leverbaar in natuurgetrouwe hout- en plavuismotieven. Dit type vloer is geschikt voor ieder interieur en voldoet aan de hoogste kwaliteiteisen. Denk bijvoorbeeld aan merken Meister, Maison en Douwe Dekkers. Lees meer over deze vloer.

 • PVC
  PVC vloeren zijn erg gemakkelijk in onderhoud en voelen warm en comfortabel. Daarnaast is deze vloer geluiddempend en is een goede warmtegeleider. Lees meer over onze PVC-vloeren.

 • Massief
  Een massieve houten vloer bestaat uit één stuk natuurlijk hout. Het is de puurste vorm met een zeer rustieke uitstraling. Elke vorm heeft een persoonlijke uitstraling dankzij de levendige noesten en haarscheurtjes. Lees meer over dit type vloer.

Houten vloer patronen

Een houten vloer bestaat uit planken die in een bepaald patroon op uw vloer worden gelegd. Onze houten vloeren Alblasserdam zijn leverbaar in verschillende houtsoorten, maar ook met verschillende patronen en diktes.

Eén van de bekendste patronen is het Visgraaf motief. Hierbij zijn de vloerdelen in een schuinlopend patroon gelegd die voor een verrassende dynamiek van uw ruimte zorgen. U kunt ook kiezen voor de Hongaarse punt, dit is een vloer met een vrij luxe reputatie. De houten vloerdelen in een hoek van 45 of 60 graden gelegd. De elegantie van een Hongaarse punt zorgt ervoor dat deze vloer in zowel een klassiek als modern interieur past.

Bent u op zoek naar houten vloeren Alblasserdam maar wilt u net dat beetje extra chique? Kies dan voor een vloer in het Versailles patroon. De naam geeft het al weg, dit is een Frans patroon wat in de paleizen zijn oorsprong heeft gevonden. Het patroon bestaat uit een omkadering van eiken met daarin een blokpatroon vlechtwerk.

Houten vloer Alblasserdam prijzen

Bij Houtwaerd snappen we dat u graag wilt weten hoe de prijzen van de houten vloeren Alblasserdam zijn opgebouwd. Wij hanteren scherpe tarieven voor onze vloeren en de plaatsing hiervan. Een kwalitatieve vloer van Houtwaerd is een perfecte investering om uw woning een mooie look te geven en tegelijkertijd de waarde van uw woning te verhogen. De prijs van uw nieuwe vloer is afhankelijk van factoren zoals materiaal, houtsoort en het legpatroon. Ook heeft de totale oppervlakte van uw vloer invloed op de prijsvorming.

Daarnaast zijn de vorm van de ruimte, de legwijze, de afwerking en u verdere persoonlijke wensen van invloed op de prijs. Bij Houtwaerd nemen we graag alle tijd om u van goed advies te voorzien. Zo helpen wij onze klanten om een bewuste en afgewogen keuze te maken waarvan u lang plezier heeft. Een offerte is bij Houtwaerd dan ook altijd op maat gesneden op basis van uw wensen en situatie.

Bekijk hier de vanaf prijzen per vloertype en vierkante meter van houten vloeren Alblasserdam. Volgt u ons al op Facebook en Instagram? Hier plaatsen wij dagelijks foto's van onze mooie projecten en kunt u inspiratie op doen.