Vloerverwarming houten vloer

Een van de meest gestelde vragen in onze showroom is: gaat een houten vloer wel samen met vloerverwarming? Hier kunnen we volmondig JA op zeggen. Natuurlijk zijn er enkele uitzonderingen, maar de keuze die u heeft voor een vloerverwarming houten vloer blijft groot.

Vloerverwarming

Over het algemeen is vloerverwarming een uitstekende investering. Ten opzichte van de traditionele radiatoren scheelt het veel ruimte. Ook zijn de meeste radiatoren niet echt een juweel in het oog binnen uw woonruime. Het gebruik van vloerverwarming levert u per definitie rendement op. Ook in combinatie met een houten vloer. U dient hierbij echter wel de juiste keuzes te maken. En zijn namelijk een aantal zaken waar u op moet letten, wilt u het maximale rendement uit uw vloerverwarming houten vloer halen.

Soorten vloerverwarming

Bij vloerverwarming gebruikt u warm water (vaak als hoofdverwarming) of elektrische verwarming (vaak als bijverwarming). Voor beide geldt dat een houten vloer mogelijk is. De beste keuze bij vloerverwarming in combinatie met een houten vloer is de lamelvloer. Deze vloer bestaat namelijk uit twee delen. De onderlaag (vaak van mulitplex) en de bovenlaag van ‘echt’ hout. Door het temperatuurverschil tussen de onderkant (warmtebron) en de bovenkant, kan het hout gaan weken. Door deze ‘tussenlaag’ is de kans hierop veel minder groot. De beste houtsoort die hierbij gekozen kan worden is eiken. De hardheid van het hout speelt namelijk een grote rol bij het al dan niet werken van de vloer.

Punten van aandacht

Bij het leggen van vloerverwarming houten vloer adviseren we om de vloer direct te verlijmen voor de beste geleiding van de warmte. Zit er namelijk lucht tussen de betonvloer en houten vloer, dan houdt dit onnodig warmte vast. Een volgend advies is om een zo dun mogelijke vloer te kiezen. Deze combinatie zorgt ervoor dat u het maximale rendement haalt uit uw vloerverwarming onder uw houten vloer.

Een goed advies bij combinatie vloerverwarming houten vloer

Houtwaerd heeft al jarenlange ervaring met het adviseren en leggen van houten vloeren op vloerverwarming. De laatste jaren is het gebruik van vloerverwarming steeds populairder geworden. Wij hebben daar dus inmiddels dagelijks mee te maken. Wij zorgen ervoor dat u het beste advies krijgt, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo haalt u het hoogste rendement uit uw vloerverwarming maar kunt u toch geniet van de prachtige natuurlijke en warme uitstraling van uw houten vloer.

Voordelen van vloerverwarming houten vloer

Graag stippen we aantal voordelen van vloerverwarming nog even voor u aan.

  •        Hoger rendement, dus minder stookkosten
  •     Gelijkmatige verdeling van warmte, dus een veel comfortabeler atmosfeer
  •     Geen radiatoren, zoals qua ruimte als voor het oog beter
  •     Gezonder. De luchtkwaliteit is beter dan bij gebruik van radiatoren
  •         Eenvoudig aan te leggen bij vervangen van de vloer