Duurzame houten vloeren

Bent u op zoek naar duurzame houten vloeren? En wilt u natuurlijk wonen met een duurzame vloer? Dat is mogelijk. Houtwaerd heeft een unieke collectie verschillende vloeren de allemaal zijn opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen die hernieuwbaar zijn met respect voor de natuur.

We werken met producten van Europese herkomst, ondersteunen de regionale economieën en besparen op vervuilend transport en CO2-uitstoot. De vloeren zijn opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen die hernieuwbaar zijn. Zo maken we heel efficiënt gebruik van de uitzonderlijke kwaliteit die hout van zichzelf al heeft. Nieuwsgierig naar onze duurzame producten? Kom dan langs of maak een afspraak om u te oriënteren.

Uiterst duurzame houten vloeren

Door de combinatie van de Europees eiken toplaag en de berkenmultiplex onderlaag hebben de houten vloeren van Houtwaerd een lange levensduur. Gemiddeld genomen gaan onze houten vloeren zo’n 40 jaar mee. U kunt dus gerust stellen dat een houten vloer een uiterst duurzaam product is.

Waarom kiest u voor duurzaam?

Waarom kiest u voor het laten leggen van een duurzame vloer? We zetten alle voordelen op een rijtje:

  •  De duurzame houten vloeren worden CO2 neutraal geproduceerd
  • Met een minimale footprint voor het milieu
  •  De vloeren worden in Europa geproduceerd
  • Zeer geschikt voor vloerverwarming en -koeling
  • Ze zijn comfortabel, stabiel en veerkrachtig
  • Het zijn hele mooie vloeren in exclusieve kleuren en dessins
  • Super praktisch door een kliksysteem, waardoor ze snel gelegd worden

Ecologische houten vloeren

Als u kiest voor een houten vloer, dan kiest u voor een ecologisch product, een duurzame vloer dus.  Het produceren van eikenhouten vloeren is enorm efficiënt. Hout stoot namelijk weinig CO2 uit en tijdens het bestaan ervan slaat het koolstof op. Koolstof kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Dit geldt natuurlijk ook voor oud hout. Eigenlijk durven we wel te stellen dat ecologisch gezien een houten vloer de juiste en de beste keuze is.

Duurzame houten vloeren uit duurzame bossen: zo hoort het

Duurzaam is het woord voor de steeds populairder wordende houten vloeren. In een boom zit veel kooldioxide (CO2) opgeslagen. Tijdens het groeiproces onttrekt de boom CO2 aan de lucht. Als een boom afsterft en verrot komt er weer evenveel CO2 vrij als bij de groei van de boom. Dat betekent: stoken met hout is 'CO2-neutraal'. Bij goed bosbeheer is hout bovendien een onuitputtelijke energiebron. En zodoende is een houten vloer duurzaam. Dit proces gaat gewoon oneindig door. Duurzame bossen, dus ook weer duurzame houten vloeren. Uw huidige houten vloer of parket weer een nieuw leven geven is natuurlijk het allerbeste om te doen. Onze specialisten renoveren bestaande houten vloeren en parket. Ze gaan dan weer een toekomst tegemoet.

Dus duurzaam hout voor duurzame houten vloeren bij Houtwaerd

Eiken houten vloeren zijn in meeste gevallen milieuvriendelijk materiaal en derhalve ook duurzaam te noemen. Het is een hernieuwbare, duurzame grondstof en is gemakkelijk te repareren en te hergebruiken en vraagt wat productie betreft vrij weinig energie. Bossen helpen mee het broeikaseffect te reduceren omdat ze CO2 opnemen. En buiten dat, hout is volledig biologisch afbreekbaar. Dus duurzaam.

Minimale footprint

De vloeren van Houtwaerd zijn 100% recyclebaar en laten een minimale footprint achter. Wilt u de duurzame vloeren eens bekijken of hebt u vragen hierover? Kom dan langs of maak een afspraak om u te oriënteren. Wij leggen de vloer die van uw interieur het perfecte plaatje maakt. Kwaliteit, service en aandacht voor de klant zijn voor ons normaal. Duurzame houten vloeren zorgen voor een fijn leefklimaat en een natuurlijk karakter in uw woning. We streven de perfecte combinatie tussen duurzaamheid en schoonheid na. Onze specialisten kunnen u door hun jarenlange ervaring een goed advies geven over welke vloer volledig aansluit bij uw smaak, ideeën en wensen. U kunt ook direct een heldere offerte aanvragen.