Massief eiken vloeren. Authentiek en natuurlijk.

Houtwaerd is dé specialist van Nederland in rustiek eiken vloeren. Bij ons koopt u een authentieke vloer van absolute topkwaliteit. De massief houten vloeren van Houtwaerd vloeren  bestaan uit één geheel en zijn in vele prachtige uitvoeringen verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld een verouderde rustieke eiken vloer of voor de warme uitstraling van een grenen vloer. 

  • Grote keuze uit brede en smalle vloerdelen 
  • Bewerkt, verouderd, gerookt of robuust met diverse afwerkingen
  • Zwevend gelegd of verlijmd aan een ondervloer
  • Dikke massief houten planken

Ja, ik wil ook een hoogwaardige en karakteristieke massieve en rustiek eiken vloer!

Bezoek onze showroom

Maak gebruik van onze expertise en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam of in Veenendaal. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers maar een rustig adviesgesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen met uw keuze voor een rustiek eiken vloer.

Eiken vloer rustiek

Wat maakt een eiken vloer rustiek? Rustiek eiken kenmerkt zich door de aanwezigheid van kwasten, draadverloop, kleurverschillen en andere gebreken die in “foutvrij” eiken niet voor komen. Deze natuurlijke karaktereigenschappen zorgen voor een robuuste en rustieke uitstraling. Zoekt u een vloer met karakter, kies dan voor een rustieke eiken vloer. De vloerdelen bevatten noesten tot 70 millimeter. Verder kunnen de planken daarbij ook kleine krimpscheurtjes vertonen. Deze vloer past in de interieurs van dit moment. Denk aan de botanische en/of Scandinavische stijl of de stoere industriële inrichtingen.

Vragen over massief eiken vloeren

Hieronder enkele veelgestelde vragen over onze vloeren in rustiek eiken.

Een rustieke, eikenhouten vloer in de keuken. Is dat mogelijk?

Jazeker. Vanwege het vele lopen in de keuken en eventueel vocht zal er sprake zijn van meer slijtage. Belangrijk is de afwerking van de vloer. Een goede lak- of olielaag beschermt uw vloer.

Kan een houten vloer in mijn bovenwoning in verband met het geluid?

Met de juiste ondervloer is dit zeker mogelijk. Wij adviseren u graag.

Leggen jullie mijn massieve, rustieke eiken vloer ook?

Het leggen van een massief vloer eiken in rustiek eiken is een ambacht. Onze vakmensen zorgen ervoor dat u zorgeloos geniet van uw nieuwe vloer. U koopt bij ons dus een vloer die perfect gelegd wordt.

Is een massief eiken vloer geschikt voor alle ruimtes?

Massieve vloeren en parket zijn echt perfect toepasbaar in iedere ruimte. Nat, droog, koud of warm, geen probleem.

Uniek

Een eiken vloer is een harde vloer. Dat wil zeggen dat uw rustieke eiken vloer bestand is tegen alle leefomstandigheden. Elke eiken vloer is uniek - zeker een rustiek eiken vloer - en brengt sfeer en warmte in uw woon- en leefruimte. Een houten vloer kan jarenlang mooi blijven. Daarbij is een beschadiging vaak eenvoudig te repareren. Door opnieuw de vloer te schuren kan de vloer weer helemaal een andere uitstraling krijgen. Omdat eiken een natuurproduct is, is de vloer gevoelig voor temperatuurverschillen en het vochtgehalte in de woning. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan zal de vloer uitzetten en is deze laag dat kunnen de vloerdelen krimpen. De juiste legmethode kan dit al voor een groot deel verhelpen. Een luchtbevochtiger doet de rest.

Offerte massief eiken vloer?

Maak gebruik van onze expertise en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers, maar een rustig adviesgesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen. U kunt ook online een offerte aanvragen via de button hieronder.