Mozaïek parketvloer

Bent u opzoek naar een mozaïek parketvloer? En stelt u prijs op eerlijk advies? Dan hebt u in Houtwaerd de juiste partner gevonden. Wij zien de mozaïek parketvloer steeds vaker terugkomen in Nederland. Dit is een populaire vloer en aantrekkelijk geprijsd. Dankzij de look van een mozaïek parketvloer creëert u een warme en luxe sfeer in uw woning of bedrijfspand.

Mozaïek parket bestaat uit kleinere, 8mm dikke strookjes die onze parketteurs - meestal - in een blokpatroon leggen. De standaardafmeting van een blok bestaat uit zeven strookjes en is 16x16cm. De blokken liggen om en om waardoor een blokpatroon gevormd wordt. Acht van deze blokjes zijn aan elkaar gemaakt om een netje om het leggen te vergemakkelijken.

Volledige verlijming

Deze netten met acht blokjes verlijmen we volledig op de ondervloer, maar in tegenstelling tot Tapis en bourgogne, nagelen we deze niet. Dit komt omdat elk strookje een kleine afmeting heeft en daardoor niet extra in de lijm hoeft te worden aangedrukt. Op een houten ondervloer is eerst een hechtlaag noodzakelijk. Na het leggen wordt mozaïek ter plekke geschuurd, gestopt en afgewerkt. Bij een mozaïek parketvloer is het ook mogelijk om andere patronen te kiezen, bijvoorbeeld: een mini-visgraat of in halfsteens verband. Het is tevens ook mogelijk om de strookjes op hun kant te plaatsen. Dit noemen we hoogkant.

 

Soorten mozaïek parketvloer

Bij Houtwaerd hebt u de keuze uit bamboe en houten mozaïek. Wij hebben een zeer breed assortiment van houtsoorten die we in een mozaïekpatroon kunnen leggen. Hierbij kunt u denken aan: Eiken, Beuken, Bamboe, Afrormosia, Ipe, Kambala, Mahonie, Merbau, Teak en nog vele meer.

De voordelen van een mozaïek parketvloer

· Bij aanbouw uit te breiden
· Afwerking naar keuze
· Lange levensduur
· Minimaal loopgeluid
· Perfecte basis als ondervloer
· Werkt niet of nauwelijks

Mozaïek parketvloer op vloerverwarming

Verschillende houtsoorten die gelegd zijn als een mozaïek parketvloer zijn zeer geschikt om vloerverwarming op gelegd te worden. Door de minimale dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Wij adviseren om een houtsoort te kiezen die goed reageert op vloerverwarming. Neem gerust contact met ons op wanneer u wilt weten welke houtsoort u het best kunt gebruiken. Wij adviseren geen hoogkant mozaïek van 22mm in combinatie met vloerverwarming. Door de dikte zult u dan veel rendementsverlies ervaren.

Minimale footprint

De vloeren van Houtwaerd zijn 100% recyclebaar en laten een minimale footprint achter. Wilt u de duurzame vloeren eens bekijken of hebt u vragen hierover? Kom dan langs in onze showroom of maak een afspraak om u te oriënteren. Wij leggen de vloer die van uw interieur het perfecte plaatje maakt. Kwaliteit, service en aandacht voor de klant zijn voor ons normaal. Duurzame mozaïek parketvloeren zorgen voor een fijn leefklimaat en een natuurlijk karakter in uw woning. We streven de perfecte combinatie tussen duurzaamheid en schoonheid na. Onze specialisten kunnen u door hun jarenlange ervaring een goed advies geven over welke vloer volledig aansluit bij uw smaak, ideeën en wensen. U kunt ook direct een verhelderende offerte aanvragen.

Wij verwelkomen je graag in onze showroom

Denk je aan een mozaïek parketvloer of toch voor een andere motief? En ga je voor een eikenhouten vloer, of liever een andere houten parketvloer? Voor welke uitstraling je ook gaat; wij geven uw woning karakter met een echt houten vloer mede dankzij innovatieve afwerkingen en oneindige legpatronen. Laat u adviseren én inspireren tijdens een bezoek aan onze showroom in Alblasserdam.

Prijs

Bij Houtwaerd begrijpen we dat de prijs een belangrijke overweging is bij de aanschaf van uw nieuwe mozaïek parketvloer. Wij hanteren dan ook scherpe tarieven voor onze kwaliteitsproducten. Wij geloven dat een kwalitatieve vloer een uitstekende investering is. Onze vloeren dragen bij aan het wooncomfort en de uitstraling van uw woning. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de prijs van uw mozaïek parketvloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan totaal oppervlakte van uw vloer, de vorm van de ruimte, de afwerking en uw verdere persoonlijke wensen.