Patroonvloeren visgraat

De visgraatvloer is terug van weggeweest. Waar we in het verleden de visgraatvloeren alleen nog legden in klassieke panden is dat tegenwoordig zeker niet meer het geval. Mede dankzij verschillende woonmagazines en woonprogramma’s op tv stijgt de vloer met visgraatmotief in populariteit. 

 

 

Ruime keuze
Bij een visgraatvloer zijn de houten vloerdelen in een schuinlopend patroon gelegd. De talloze maten, afwerkingen, behandelingen en een ruime keuze aan houtsoorten bepalen uiteindelijk de uitstraling van uw vloer. We kunnen de vloer zo samenstellen dat die uitstekend bij uw interieur past. Eén ding is zeker: een vloer met visgraatmotief zorgt voor verrassend veel dynamiek in uw ruimte. 

Geschikt voor vloerverwarming
Tevens vindt u in ons assortiment een ruime keuze aan visgraatvloeren die uitermate geschikt zijn voor vloerverwarming en -koeling. Een visgraatvloer is geschikt voor alle ruimtes van het huis: van woonkamer en keuken tot kantoor en slaapkamer. 

Woodlook
De onbehandelde woodlook is erg populair onder de visgraatvloeren. Deze woodlook kunnen wij leveren in zowel een lak- als een olievariant. In ons assortiment vindt u ook de ambachtelijke tapisvisgraatvloer. De tapisdeeltjes worden op een eiken mozaïek ondervloer verlijmd en vernageld. Met deze werkwijze kunnen we uw visgraatvloer strak en sfeervol afwerken met een band, bies en/of sluitfriezen.

Onderhoud 
De uiteindelijke afwerking (olie of lak) bepaalt hoe u uw houten vloer in visgraatmotief het beste onderhoudt. Houd in ieder geval uw vloer zoveel mogelijk zand- en stofvrij. Door goed te stofzuigen zorgt u ervoor dat uw vloer langer mooi blijft. Tijdens het verkoopgesprek adviseren wij u uiteraard ook graag over verschillende soorten matten en schoonloopzones. Voor gelakte vloeren is er een speciale reiniger die u meegeleverd krijgt bij de oplevering van uw vloer.

Beschermende reiniger
Geoliede vloeren kunnen worden voorzien van een beschermende reiniger die voorkomt dat gemorste koffie, wijn of tomatensaus in de vloer trekken. Het verdient aanbeveling dat u de vloer eens per jaar behandelt met een speciale onderhoudsolie. Dit zorgt ervoor dat uw vloer jarenlang in topconditie blijft. Voor effectief onderhoud is het gebruik van de juiste middelen essentieel. Wij vertellen u hier vanzelfsprekend graag alles over.