Parketvloer schuren en lakken

Is uw parketvloer - na jaren woonplezier - toe aan een opknapbeurt? Dan hebt u hiervoor in Houtwaerd Vloeren een prima partner gevonden. Wij kunnen uw houten vloer weer een nieuwe uitstraling geven en voorzien van een mooie kleur of een andere behandeling. Uw parketvloer schuren en lakken is in veel gevallen al een afdoende onderhoudsmaatregel.

De huidige afwerkmethoden zijn steeds meer gericht op het makkelijk onderhouden van uw parketvloer. Door een grondige renovatiebeurt kunnen wij ook alle krassen, vlekken en deuken sowieso wegwerken. Belangrijk om uw parketvloer te kunnen schuren en lakken is wel dat de toplaag van de vloer dik genoeg is. Dat er kortom nog genoeg ’vlees’ is om te schuren. Daarom komen de specialisten van  Houtwaerd Vloeren graag van te voren bij u langs om samen met u te bepalen wat de mogelijkheden zijn.

Vloerafwerking

Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om uw houten vloer tijdens een renovatie te voorzien van een compleet andere afwerklaag waardoor uw vloer een geheel andere look krijgt. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Indien gewenst kunnen wij zelfs tijdens een bezoek bij u thuis één of meerdere kleursamples op uw vloer aanbrengen zodat u een goede keuze kunt maken voor de gewenste afwerking en nieuwe look van uw vloer.

Gespecialiseerd in parketvloer schuren en lakken

Houtwaerd Vloeren is gespecialiseerd in het schuren, lakken en oliën van uw parketvloer en van uw houten vloeren. Wilt u:

·         Frisse en stralende looks van uw huidige vloer?

·         Uw vloer laten schuren, lakken of eventueel oliën om een natuurlijke uitstraling te laten verkrijgen?

·         Advies of u oneffenheden en (zwarte) vlekken uit uw vloer kunt laten verwijderen door behandeling?

·         De kleur van uw eiken vloer veranderen in bijvoorbeeld een grijstint?

·         Weten wat de beste en meest duurzame behandelmethode is als u thuiswonende kinderen hebt.

Komt u dan gerust eens langs in onze Showroom in Alblasserdam aan de Kelvinring 22. Onze experts in houten vloeren denken graag met u mee over de mogelijkheden om uw parketvloer schuren en lakken tot een succes te maken.

Hoe gaat het parketvloer schuren en lakken in zijn werk?

Het schuren van een parketvloer is een proces waarbij we de bovenste laag van het hout verwijderen. Dit helpt om eventuele krassen, vlekken en andere beschadigingen weg te halen. Het resultaat is een gladde en gelijkmatige oppervlakte, waardoor de vloer er weer als nieuw uitziet. Bovendien zorgt het schuren ervoor dat de nieuwe laklaag beter hecht, waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd. Het lakken van een parketvloer biedt verschillende voordelen. Ten eerste beschermt de laklaag het hout tegen slijtage, vocht en vlekken. Dit is vooral belangrijk in ruimtes met veel loopverkeer, zoals gangen en woonkamers. Daarnaast zorgt de lak voor een mooie glans en geeft het de vloer een zijdezacht gevoel. Het lakken van de vloer verbetert dus niet alleen de duurzaamheid, maar ook de esthetiek van de ruimte.

Regelmatig onderhoud na ‘t parketvloer schuren en lakken

Na het schuren en lakken is het voor het onderhoud van uw parketvloer belangrijk om regelmatig te stofzuigen of te vegen en om stof en vuil te verwijderen. Daarnaast is het raadzaam om de vloer af en toe licht vochtig te reinigen met een speciaal parketreinigingsmiddel. Het is echter belangrijk dat u overmatig vocht vermijdt, aangezien dit het hout kan beschadigen. Het lakken van de vloer vergemakkelijkt het schoonmaken doordat vlekken minder snel in het hout trekken.

Op het gebied van duurzaamheid biedt het schuren en lakken van een parketvloer een langdurige oplossing. Als u daarna regelmatig onderhoud pleegt, kan uw parketvloer met gemak tientallen jaren meegaan. Het schuren en lakken van de vloer vernieuwt niet alleen het uiterlijk, maar versterkt ook de structuur van het hout, waardoor het beter bestand is tegen dagelijks gebruik en slijtage.

Voordelen van uw parketvloer schuren en lakken

Het schuren en lakken van een parketvloer heeft vele voordelen.

·         Het herstelt de schoonheid van de vloer

·         Het biedt bescherming tegen slijtage en vocht

·         Het vergemakkelijkt het onderhoud en

·         Het verlengt de levensduur van de vloer

Als u wilt genieten van een prachtige en duurzame parketvloer, is regelmatig schuren en lakken dus meer dan de moeite waard.

Twintig jaar ervaring in uw parketvloer schuren en lakken

Houtwaerd Vloeren is uw expert in karakteristieke houten vloeren. Het opleveren van mooie en comfortabele vloeren is wat wij het liefste doen. Met ons team hebben we inmiddels meer dan twintig jaar ervaring in het leggen van hoogwaardige houten vloeren. En in uw parketvloer schuren en lakken. Dankzij deze opgebouwde ervaring en up-to-date kennis over materialen en mogelijkheden hebben we voor iedere situatie een passende oplossing.

Contact

Wilt u meer weten over uw parketvloer schuren en lakken? Neen dan contact met ons op via ons telefoonnummer 085 48 77 970 of stuurt u ons een e-mail op info@houtwaerd.nl. We zijn u graag van dienst.