Houten vloer en vloerverwarming

Vraagt u zich af of een houten vloer en vloerverwarming een gelukkige combinatie is? Dan stellen we u gerust. Vloerverwarming aanleggen onder een houten vloer is heel goed mogelijk. Vloerverwarming wordt in steeds meer woningen toegepast. Niet alleen omdat het comfortabel is om op te lopen, maar ook omdat vloerverwarming heel goed in te zetten is als warmtebron voor de gehele woning.

Als u kiest voor het juiste hout of laminaat en u zich daarnaast goed laat adviseren op het gebied van leggen en onderhoud, kunt u jarenlang genieten van de voordelen van een houten vloer en vloerverwarming in uw woning. De adviseurs van Houtwaerd Vloeren weten precies wat wel en niet kan en geven altijd een deskundig en eerlijk advies.

Houten vloer en vloerverwarming: hoofdverwarming en bijverwarming

Gaat onder uw houten vloer de vloerverwarming dienst doen als hoofdverwarming of als bijverwarming? Dit is namelijk van invloed op hoe we uw houten vloer gaan leggen. Bij hoofdverwarming is verlijmen van het parket de beste oplossing. Dat zorgt bovendien voor het beste rendement.

Is het wel verantwoord om hout op vloerverwarming te plaatsen?

Ja. Veel mensen denken ten onrechte dat een houten vloer en vloerverwarming niet samen kunnen gaan. Dat een vloerverwarming te warm is voor hout. Al onze parketsoorten die geschikt zijn voor vloerwarming, hebben een zware proef doorstaan. Ze zijn getest met water dat bij het binnengaan van het systeem een temperatuur had van 40 graden. U hoeft dus alleen nog te letten op de omstandigheden die voor elke houten vloer van belang zijn. Zo is het belangrijk dat de relatieve luchtvochtigheid in uw woning tussen de 50% en 60% ligt.

Hoeveel garantie krijg ik?

Op al onze vloeren geven wij een volledige garantie van vijf jaar. Dit geldt dus ook voor de combinatie van parket / houten vloer en vloerverwarming.

Zijn alle houtsoorten geschikt voor vloerverwarming?

Nee, niet alle soorten zijn geschikt voor de combi houten vloer en vloerverwarming. Sommige houtsoorten zijn ongeschikt, of nog niet getest. Maar de meest populaire houtsoorten zoals eiken, noten, kambala en afzelia zijn uitstekend met vloerverwarming te combineren.

Hout heeft een isolerende werking. Heb ik dan voldoende rendement van mijn houten vloer en vloerverwarming?

Het klopt dat hout trager warm wordt dan bijvoorbeeld een plavuis. Maar hout koelt ook langzamer af en blijft daardoor langer warmte afgeven. Dit betekent dat u vloerverwarming op een houten vloer anders zult gebruiken dan op plavuizen. Het resultaat is dat een vloerverwarming op een houten vloer voor een constante en comfortabele temperatuur zorgt.

Zijn alle vloersystemen geschikt voor vloerwarming?

Nee niet allemaal. Massief hout is hiervoor bijvoorbeeld niet geschikt. Maar het overgrote deel van onze collectie is wel uitstekend te combineren met vloerverwarming. Een topper in dit opzicht is de systeemvloer. Deze planken zijn opgebouwd uit verschillende kruislings verlijmde lagen. Hierdoor wordt werking van het hout in de breedte teruggebracht tot een minimum, waardoor de vloer heel stabiel is. Natuurlijk zijn er ook andere combinaties mogelijk.

Vloerkoeling bij een houten vloer

Vloerkoeling werkt volgens hetzelfde principe als vloerverwarming. Alleen stroomt er dan koud in plaats van warm water door de leidingen. Omdat er net als bij vloerverwarming een goede warmte- en koude-overdracht mogelijk moet zijn, kunnen niet alle soorten parket worden toegepast. Onze specialisten kunnen u er alles over vertellen, dus laat u zich vooraf goed adviseren. Dat voorkomt levensgrote teleurstellingen. Maak direct een afspraak en kom langs in onze showroom om samen met ons de beste mogelijkheden voor uw situatie door te nemen.

 

Vloerverwarming opstookprotocol

Een houten vloer en vloerverwarming zijn goed te combineren als u alle stappen juist doorloopt. Wij hebben speciaal voor u een opstookprotocol opgesteld. Download het vloerverwarming opstookprotocol via de button hieronder.

Meer weten?

Maak gebruik van onze passie en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers maar een rustig advies gesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen. U kunt ook online een offerte aanvragen via deze link.