Eiken parket planken

Al jaren zijn eiken parket planken populair als houten vloersoort. Zo’n eiken vloer is immers een frisse vloer met een strak en modern uiterlijk. Bovendien creëert u met een eiken parket planken een rustige, kalmerende sfeer in huis. Hierdoor vormt het een uitstekende basis voor uw prachtige interieur.

 

Dat is echter nog niet alles. Een vloer van eiken parket planken kunt u namelijk tevens op verschillende manieren afwerken. Hierdoor past een eikenhouten vloer van Houtwaerd Vloeren in elk interieur.

 

Eiken parket planken - wat zijn dat?

Hout is een uitstekend natuurproduct met een authentieke en onvergelijkbare sfeer. Er gaat daarom niets boven een echte houten vloer. Omdat geen enkele boom in de natuur hetzelfde is, krijgt u altijd een unieke vloer als u eiken parket planken koopt. Daar komt nog eens bij dat er verschillende vloeren gemaakt van hout verkrijgbaar zijn. Bij Houtwaerd Vloeren vindt u onder andere eikenhouten vloeren in het assortiment. Dit zijn stijlvolle vloeren die moeiteloos een eigentijdse sfeer toevoegen aan uw interieur. Bovendien past zo’n vloer van eiken parket planken gemakkelijk bij diverse interieurstijlen. Wilt u graag meer weten over dit type houten vloeren? Neem dan contact met ons op.

Keuze

Kiest u eerst welk type houten vloer uw voorkeur heeft. Vervolgens zijn aspecten zoals de kleur, de afwerking en de behandeling aan de beurt. Om de beslissing wat makkelijker te maken, licht onze specialist in eiken parket planken maar al te graag toe wat de verschillen tussen de houten vloeren zijn. Wat is een eikenhouten vloer? Zoals de naam suggereert is het een vloer gemaakt van eikenhout. De reden waarom de houtsoort expliciet vermeld wordt, heeft te maken met de eigenschappen van eikenhout. Wist u bijvoorbeeld dat eiken als houtsoort robuust, modern en stijlvol oogt in vrijwel iedere ruimte? Daarnaast heeft een eikenhouten vloer genoeg bewerkingsmogelijkheden en afwerkingen. Hierdoor kunt u de vloer gemakkelijk aanpassen aan uw huidige interieur of uw stijl.

De voordelen van eiken parket planken

Naast de veelzijdigheid van dit type houten vloer, kent het nog meer interessante eigenschappen die in uw voordeel werken. Bij Houtwaerd Vloeren vindt u eiken parket planken in diverse kleuren en uitvoeringen. Bovendien zijn er naast variatie in kleur en formaat ook diverse prijsklassen. Dat is mooi meegenomen als u een afgebakend budget hebt voor uw nieuwe eiken parket planken. Het laatste voordeel waar we bij stilstaan? De bijna eindeloze mogelijkheden om de eiken parket planken precies naar wens te maken. Dat kan namelijk door middel van speciale bewerkingen of afwerkingen.

Beschikbare afwerkingen en behandelingen

Wanneer u een stoere houten vloer heeft gekozen, dan is het mogelijk om een specifieke afwerking of behandeling toe te passen. Bij Houtwaerd Vloeren beslist u geheel zelf welke afwerking uw eiken parket planken moeten ondergaan. Zo kunt u de vloer in de wax, olie of lak zetten. Kleur bijvoorbeeld de vloer met een olie naar keuze. De uiteindelijk uitstraling van uw vloer is namelijk afhankelijk van de toegepaste afwerking. Om de houten vloer schoon te houden, kunt u het beste onze actieve verzorging gebruiken. Verder zijn er nog verschillende behandelingen beschikbaar voor uw eiken parket planken. Wilt u eiken parket planken met karakter? Overweeg dan om de vloerdelen te roken. Welke behandeling voor houten vloeren u ook kiest: Houtwaerd Vloeren staat voor u klaar.

Belangrijkste zorg

Badkamer, keuken en buitenruimte zijn omgevingen die meer zorg vragen voor de coating, vooral als het gaat om hout. Omdat het overtollige vocht het uiterlijk en de duurzaamheid van het hout aantast, is het aan te raden het niet te gebruiken in gebieden met overtollig vocht. Gebruik bij het reinigen van uw eiken parket planken een zachte borstel of een licht bevochtigde doek. Schoonmaken kan dagelijks, maar de bekleding mag nooit in de was worden gezet. Wat de duurzaamheid betreft, moet een goed onderhouden vloer twintig tot dertig jaar meegaan. Vraag ons gerust om advies. We staan graag voor u klaar.