Karakteristieke houten vloeren

Bent u op zoek naar een karakteristieke houten vloer? Dan heeft Houtwaerd de perfecte combinatie van schoonheid en duurzaamheid voor u. Houtwaerd Vloeren is uw keuze in karakteristieke houten vloeren. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van mooie en comfortabele vloeren waar u een leven lang van zult genieten.

Een karakteristieke houten vloer is gemaakt van oud eikenhout en bevat hierdoor scheuren en open noesten. Dit zorgt voor een prachtig authentiek en levendig karakter. De toplaag van deze verouderde vloer bestaat uit massief Europees eiken en de onderlaag is van berken multiplex.

Sfeerbrenger

Een karakteristieke houten is een sieraad en sfeerbrenger in uw woning. Door het roken heeft de vloer een warme uitstraling. Daarnaast is het zodat een karakteristieke houten vloer een natuurproduct is. Dat betekent dat iedere plank een iets andere kleur heeft. Dat geeft een levendig en afwisselend woonbeeld in uw leef- of kantooromgeving. Na het roken van de planken is deze vloer twee keer machinaal geolied. Hierdoor heeft deze vloer een goede en sterke beschermlaag die geschikt is voor iedere leefsituatie. Daarnaast is het een groot voordeel dat u direct na het leggen op deze karakteristiek houten vloer kunt leven. Bekijk onze projecten.

De voordelen van een karakteristieke houten vloer van Houtwaerd

  • Vloeren van hoge kwaliteit
  • Keuze uit vele kleuren, materialen en afwerkingen
  • Levering door geheel Nederland
  • Begeleiding van advies tot plaatsing
  • Jarenlange ervaring met vloeren
  • Showroom in Alblasserdam
  • Vervaardigd met de best geteste materialen
  • Ambachtelijk gelegd in heel Nederland

Combinatiemogelijkheden

Met een karakteristieke houten vloer kunt u eindeloos combineren. Dit komt doordat een houten vloer karakter en authenticiteit uitstraalt. Deze geeft een ruig en warm gevoel. Een zwart leren bank op een verouderde houten vloer. Een prachtig brocante tafeltje van de kringloop staat naast een grote fauteuil, die het pronkstuk van de familie is. De vensterbank is gevuld met een handgemaakte pot van natuurlijk aardewerk, die net zo ambachtelijk is als de karakteristieke houten vloer. Zo’n vloer is dus dé uitkomst voor een woning waarin echt geleefd wordt. Laat uw kinderen heerlijk hun gang gaan met spelen, laat de hond met een gerust hart uw huis binnen en nodig al uw geliefden bij u thuis uit voor het kerstdiner. De beschadigingen die een vloer oploopt wanneer u er gewoon op leeft vallen nauwelijks op bij een karakteristieke houten vloer.

Houten vloer op vloerverwarming

Hout en met name eikenhout is een eerlijk en heerlijk warm product dat u prima kunt combineren met vloerverwarming en vloerverkoeling. Door de opbouw van onze houten vloeren betreft het een stabiel product dat voldoet aan de vloerverwarmingsnormen. Als u vloerverwarming in uw woning hebt, is de 20 millimeter dikke vloer ongeschikt. Deze heeft namelijk een te hoge isolatiewaarde. Plankdelen van 15 millimeter dikte zijn wel uitermate geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming.

Breed programma

Houtwaerd Vloeren biedt u een breed programma houtsoorten, formaten en afwerkingen als u een karakteristieke houten vloer wenst. Laat u gerust adviseren over de diverse mogelijkheden voor een massief houten vloer. Alle vloerdelen van massieve vloeren kunnen worden behandeld, gekleurd of afgewerkt op basis van uw wensen. Wij ontwerpen graag de massief houten vloer waar u al over fantaseert. Wij maken uw dromen waar. Vraag ons gerust om uitgebreide informatie over onze karakteristieke houten vloeren. Of laat u in onze showroom te Alblasserdam verrassen door de verschillende karakters van massief houten vloeren. U bent van harte welkom.