Tapis vloer

Tapis houten vloer: een traditionele uitstraling

De tapisvloer is de meest traditionele parketvloer. Deze ambachtelijke houten vloer wordt op een traditionele wijze gelegd en kan in elk patroon gelegd worden. Visgraat en Hongaarse Punt zijn daar bekende voorbeelden van. Een tapis vloer zorgt voor een warme interieuruitstraling, zeker in combinatie met strakke en moderne meubels.

Wat is een tapis vloer?

Tapis is Frans voor tapijt. Dat is niet voor niks, want ongeacht de houtsoort, wordt deze als laag van zes tot tien millimeter dik als een houttapijt op een spaanplaat gelijmd en gespijkerd. Ten slotte wordt de tapis vloer geschuurd en fraai afgewerkt met een was, hardwaxolie of lak.

 

 

Voordelen van een tapis vloer laten leggen

Twijfelt u tussen een houten tapis vloer en een andere soort houten vloer? Misschien dat de volgende voordelen u kunnen helpen bij u keuze voor een tapis vloer:

 

• Een tapis vloer is geschikt voor vloerverwarming

• De meest traditionele parketvloer

• Er zijn verschillende soorten houten vloeren beschikbaar, bijvoorbeeld eiken

• De vloer kan vaker geschuurd worden waardoor de vloer lang mee gaat

• De tapis vloer staat bekend om zijn verschillende legpatronen, bijvoorbeeld visgraat

Afwerkingsmogelijkheden

De echte tapisvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes. Al vallen die nauwelijks op. De vloer wordt na het leggen geschuurd en gevoegd met voegenkit en houtstof. Daarna werken we uw nieuwe vloer fraai af. U kunt kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden, zoals: was, hardwaxolie of lak.

Bourgogne vloer: familie van de Tapis vloer

De Bourgogne vloer is net zo opgebouwd als de tapisvloer, maar dan uit planken van 9 mm. Bourgogne vloeren zijn er met of zonder vellingen. Deze worden net als bij de tapisvloer verlijmd en vernageld op bijvoorbeeld een eiken mozaïek ondervloer.

Het is voornamelijk de massieve toplaag waarmee de bourgogne zich onderscheidt van andere brede vloerdelen, zoals bijvoorbeeld de multiplank of het breed lamelparket. Voor iedere stijl en vrijwel iedere ruimte is er een variant beschikbaar die uitstekend bij uw smaak en interieur past.

Klanten met een Tapis vloer van Houtwaerd

Bij Houtwaerd kiest u voor kwaliteit en zekerheid. Wie kan het u beter vertellen dan onze klanten? Lees hieronder enkele reviews waar wij trots op zijn:

 

‘Onlangs een tapis visgraatvloer bij ons geleverd. Mede door het nauwkeurige vakmanschap van de parketteur genieten wij nu van het comfort van een houten tapis visgraat vloer op vloerverwarming. Nogmaals bedankt.’ - Jeroen Gieling

 

'Houtwaerd'-vloeren komt alle afspraken na! (vak-)Bekwame vloerenleggers, ze werken 'schoon'. En indien gewenst; totale 'ontzorging'( = verplaatsen meubilair, afvoeren oude vloerbedekking, kortom; nergens omkijken naar!). Prima afwerking, als 'finishing touch!Gido Mudde

 

‘Houtwaerd heeft een prachtige tapis vloer (Hongaarse punt) bij ons gelegd. Er worden duidelijke afspraken gemaakt en nagekomen tegen een eerlijke prijs. Voor de aanschaf en het leggen van een nieuwe vloer beveel ik Houtwaerd van harte aan’. - Cecile Brands

Ja, ik wil ook een hoogwaardige en karakteristieke Houten Tapis Vloer!

Maak gebruik van onze passie en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam of Veenendaal. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers maar een rustig advies gesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen.