Eiken parketvloer in visgraat

Visgraat vloeren zijn populairder dan ooit. Dit unieke type houten vloer geeft een bijzondere uitstraling aan uw woning. Bij Houtwaerd Vloeren bieden we u een ruime keuze aan maten en soorten in een eiken parketvloer met visgraatmotief.

 

Een eiken parketvloer met een visgraat is ongekend populair. Hoewel ze al honderden jaren voorkomen - onder andere in Amsterdamse grachtenpanden en Franse kastelen - zijn ze juist nu weer veel te zien. Een visgraat vloeren is tegelijk trendy en toch tijdloos. Chique en ontzettend sfeervol. Geschikt voor monumentale panden én nieuwbouwwoningen. Een eiken parketvloer met visgraat motief past namelijk bij elke woonstijl. Bovendien is dit type vloer uitstekend te combineren met vloerverwarming. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

 

Eiken parketvloer met visgraat

De warme en neutrale kleuren van hout maken het een geschikt materiaal voor elk interieur, van modern tot klassiek. Combineer dit met het speelse effect van een visgraat vloer en u hebt het beste van twee werelden: een knusse, warme ruimte met een tijdloze en chique uitstraling. De visgraat eiken parketvloer is tevens een uitstekende manier om een neutrale kamer een spannend effect te geven. Het heeft effect op de ruimtelijkheid van een kamer en het geheel oogt toch rustig.

Wat is een visgraat parketvloer?

Een visgraat eiken parketvloer is een eikenhouten vloer in een visgraatmotief. Dit motief is te danken aan de korte planken die haaks op elkaar worden geplaatst. Hierdoor ontstaat een patroon dat doet denken aan een visgraat. Om een visgraatpatroon te kunnen leggen is het van belang dat alle lengtes exact dezelfde afmetingen hebben, bijvoorbeeld 45 centimeter. Dit geldt ook voor de breedte. In onze showroom kunt u per visgraat vloer zien in welke afmetingen de gewenste houten vloer leverbaar is.

Een eiken parketvloer in visgraatmotief van Houtwaerd Vloeren

Er is veel kwaliteitsverschil in houten vloeren. Bij Houtwaerd Vloeren vindt u alleen de beste merken en de hoogste kwaliteit eiken visgraat parketvloer. Vloeren van Houtwaerd gaan daarom een leven lang mee. Dat heeft onder andere te maken met de dikte van de planken te maken. Elke plank heeft een toplaag. Hoe dikker deze toplaag is, hoe langer de vloer meegaat. Om de vloer een opfrisbeurt te geven hoeft u slechts de toplaag weg te schuren en opnieuw te - laten - bewerken.


Zuivere vorm


Bovendien is het eikenhout dat u vindt bij Houtwaerd Vloeren van de meest zuivere vorm. Vooral als het gaat om een eiken parketvloer in het motief van een visgraat  zijn er veel kwaliteitsverschillen. Alle eiken houten vloeren van Houtwaerd Vloeren zijn gemaakt van Europees eiken. Deze houtsoort groeit in een zeeklimaat, net als we in Nederland hebben. Daardoor past deze houtsoort zich goed aan op de seizoenswisselingen in ons klimaat.

Kennis en kunde in eiken parketvloeren

Naast de veelgebruikte multiplankmethode passen we bij Houtwaerd Vloeren nog de ouderwetse methode van visgraat tapis vloeren toe. Dit is de meest ambachtelijke vorm van eiken visgraat parketvloeren leggen. Weinig vloerleggers beheersen deze techniek nog. De tapisvloer is de meest traditionele parketvloer. Tapis is Frans voor tapijt. Dat is niet voor niks, want ongeacht de houtsoort, wordt deze als laag van zes tot tien millimeter dik als een houttapijt op een tussenvloer van spaanplaat of mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd. Bij deze legwijze wordt een eiken toplaag vernageld en verlijmd op een onderlaag van bijvoorbeeld mozaïek eiken. U hebt dit type vloer ongetwijfeld wel eens gezien in Franse kastelen of oude grachtenpanden in Amsterdam.

Verfijnd ambacht

Houtwaerd Vloeren biedt dus ambacht, kwaliteit en diversiteit aan aanbod. Dat is echter niet het enige dat Houtwaerd Vloeren onderscheidt. De kennis en kunde die onze parketteurs meebrengen bij het leggen van een eiken parketvloer in visgraatmotief is moeilijk te evenaren. Ons team bestaat onder andere uit professionele houten vloeren leggers die dit verfijnde ambacht al jaren uitvoeren. Houtwaerd Vloeren is daarom meesterlijk in visgraat eiken parketvloeren. Wilt u dus uitstekende service, een prachtige visgraat vloer van kwaliteit die ook nog professioneel gelegd wordt door deskundige parketteurs? Dan bent u bij Houtwaerd Vloeren aan het juiste adres.