Houten Vloeren

De houten vloeren van Houtwaerd Vloeren brengen warmte en sfeer in uw interieur. Een houten vloer is verkrijgbaar in veel verschillende houtsoorten en uitvoeringen. Op dit moment is de eikenhouten vloer het meest populair, maar we leveren ook vloeren van merbau, afzelia of wengé hout.

Bij Houtwaerd Vloeren kiest u uit een ruim assortiment vloeren. Onze collectie is uitgebreid en stijlvol. Onze houten vloeren zijn leverbaar in zowel stroken- als in diverse patroonvloeren. Het meest bekende patroon is het visgraatmotief. Dat is leverbaar van klein tot groot, met bies en band en/of sluitfriezen. Daarnaast blijft de Hongaarse punt ook nog steeds ongekend populair. Wij vertellen u er graag alles over.

Lagen

De meeste houten vloeren zijn tegenwoordig opgebouwd uit verschillende lagen. Dit heet ook wel een gelaagde vloer. Deze vloeren hebben een toplaag van drie tot zes mm eikenhout die kruislings is verlijmd op een tussen- en soms ook nog een onderlaag. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele vloer die geschikt is voor vloerverwarming en koeling.

Woodlook

Onze vloeren zijn leverbaar in verschillende breedtes en afwerkingen, zoals bijvoorbeeld de populaire woodlook. Met deze afwerking houdt de vloer zijn originele kleur. Daarnaast blijft gerookt eiken, afgewerkt met witte olie,  nog steeds enorm geliefd.