Houten Vloeren

De houten vloeren van Houtwaerd Vloeren brengen warmte en sfeer in uw interieur. Een houten vloer is verkrijgbaar in veel verschillende houtsoorten en uitvoeringen. Op dit moment is de eikenhouten vloer het meest populair, maar we leveren ook vloeren van merbau, afzelia of wengé hout.

Ruim assortiment

Bij Houtwaerd Vloeren kiest u uit een ruim assortiment vloeren. Onze collectie is uitgebreid en stijlvol. Onze houten vloeren zijn leverbaar in zowel stroken- als in diverse patroonvloeren. Het meest bekende patroon is het visgraatmotief. Dat is leverbaar van klein tot groot, met bies en band en/of sluitfriezen. Daarnaast blijft de Hongaarse punt ook nog steeds ongekend populair. Wij vertellen u er graag alles over.

Lagen

De meeste houten vloeren zijn tegenwoordig opgebouwd uit verschillende lagen. Dit heet ook wel een gelaagde vloer. Deze vloeren hebben een toplaag van drie tot zes mm eikenhout die kruislings is verlijmd op een tussen- en soms ook nog een onderlaag. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele vloer die geschikt is voor vloerverwarming en koeling.

Woodlook

Onze vloeren zijn leverbaar in verschillende breedtes en afwerkingen, zoals bijvoorbeeld de populaire woodlook. Met deze afwerking houdt de vloer zijn originele kleur. Daarnaast blijft gerookt eiken, afgewerkt met witte olie,  nog steeds enorm geliefd.

Sorteringen

Een houten vloer krijgt haar karakter door haar imperfecties. De Noesten waar de boom ooit groot mee werd, bepalen nu de uitstraling van de vloer. Sorteringen zijn er van strak en rustig tot ruig en robuust. Bekijk hieronder onze standaard sorteringen.

 

1-Bis

De 1-Bis sortering levert een zeer strakke plank op met een rustige uitstraling. De aanwezige noesten zijn maximaal 1,5 cm groot en hooguit enkele per plank. De natuurlijke kleurverlopen die de vloer haar warmte geven blijven natuurlijk wel aanwezig.

Rustiek-A

De A-sortering bevat noesten tot grofweg 3,5 cm, waardoor de vloer tot leven komt en waardoor je meer en meer het karakter van de oorspronkelijke bomen terugziet. Met subtiele droogscheurtjes en het natuurlijke kleurverloop is de rustiek A een parel onder de houten vloeren.

 

Rustiek-AB

De AB-sortering heeft mooie grote noesten tot wel 8 cm, kleine uitgebroken hartjes, natuurlijke gevulde kopscheurtjes en subtiele kleurverschillen zorgen voor een mooie natuurlijke uitstraling voor uw houten vloer. Bij bijvoorbeeld tapis vloeren is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een uit een premier/exquisit (volledig noestvrij) of QFQ sortering (volledig noestvrij en kwartiers hout) te kiezen.