Massief houten vloer

Massieve houten vloeren worden niet zoveel meer geplaatst. Ze zijn echter nog steeds leverbaar. Een massieve houten vloer heeft een rijke, authentieke en 100% natuurlijke uitstraling.

Een massief eiken vloer geeft eigenheid aan uw woning. De adviseurs van Houtwaerd helpen u graag met betrouwbaar, eerlijk en gedegen advies. Met een massief houten vloer hebt u jarenlang woonplezier. Ze zijn namelijk ontzettend duurzaam en van hoge kwaliteit. Hierdoor gaan ze lang mee.

 

Een unieke massief houten vloer die bij u en uw woning past

Massief houten vloeren zijn uniek. Geen enkele vloer is hetzelfde. Hout leeft en heeft zijn eigen patronen, kleuren en nerven. Vandaar dat ze een puur natuur en compleet authentieke uitstraling hebben. Kiest u voor een massief houten vloer, dan hebt u gegarandeerd een bijzondere ondergrond. Anders dan eiken lamelparket, zorgt een massief houten parket ervoor dat u geen groeven of gleuven heeft in uw vloer. Wij hebben onder andere Amerikaans eiken en Europees eiken parket in ons assortiment. We kunnen uw vloer zwevend of verlijmd leggen.

Voordelen van een massief houten vloer

·         Een massief eiken vloer is slijtvast en sterk

·         U kunt de vloer hergebruiken. Als u de vloer zwevend heeft gelegd kunt u deze relatief makkelijk verwijderen en op een andere locatie opnieuw laten leggen

·         Ze zijn enorm onderhoudsvriendelijk, de vloer is goed schoon te houden. Door de vloer te schuren en in de lak of olie te zetten, kunt u de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengen

·         U kunt deze vloeren prima bewerken door te oliën, lakken, roken, borstelen of waxen. Hiermee kunt u de vloer een andere uitstraling geven

·         Een massief eiken vloer behoudt zijn waarde. U zou de vloer kunnen doorverkopen als u een woning te koop zet

Een massief houten vloer in uw persoonlijke wensen

De experts van Houtwaerd passen het parket geheel aan uw persoonlijke wensen, smaak en stijl aan. We bieden planken van diverse breedtes tot 40 cm breed. Dat houdt in dat u zelf kunt kiezen hoe breed u uw vloerplanken wilt hebben. Van 18 cm tot 40 cm. Wij maken uw massief houten vloer geheel op maat voor u. We kunnen de planken op verschillende manieren leggen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor visgraatmotief of misschien houdt u meer van een Hongaarse punt. Bovendien zijn er vele bewerkingen mogelijk. Zo kunnen we het hout in de juiste tint roken of kleuren. We kunnen het hout ook kastijden, borstelen of verouderen. De specialisten van Houtwaerd vertellen u hier graag meer over. Onze vloeren zijn stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. We werken alleen met de mooiste natuurproducten. We doen er alles aan om u de warmte en luxe van een echt massief houten vloer te laten beleven.

Voordelen van Houtwaerd

·         Plankbreedte van 18 tot 40 cm

·         Kleurtint volledig zelf te bepalen

·         Vele patronen mogelijk zoals visgraat

·         Eerlijk advies in de showroom

·         Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Massief houten vloer geschikt voor vloerverwarming

Een houten parket is meer dan geschikt voor vloerverwarming. Dit geldt echter niet voor het massieve hout, maar wel voor de zogenaamde duoplank. Deze is uit twee delen opgebouwd. De bovenzijde van eiken en de onderzijde van berken multiplex. Door deze onderlaag is een eventuele werking van de vloer (het uitzetten en krimpen van het hout door bijvoorbeeld temperatuurschommelingen) nagenoeg uitgesloten. Zo hebt u nog altijd de ervaring van een massief houten vloer, maar dan met behaaglijke warme.

Een vloer voor het leven

Een eiken parket hoeft u slechts één keer te laten leggen. Daarna gaat uw massief houten vloer doorgaans een leven lang mee. Dat is omdat u de houten planken kunt opschuren. Hierdoor verdwijnen krassen, putten en andere sporen van gebruik. U kunt de vloer vervolgens in zijn oude luister herstellen of kiezen voor een andere kleur. Weest u niet bezorgd dat u vaak moet schuren. Een massief houten vloer is vrij hard en raakt over het algemeen niet snel beschadigd. Dit in tegenstelling tot een grenen vloer, deze is erg zacht en raakt hierdoor snel beschadigd. Is uw vloer wel toe aan een opknapbeurt, maar ziet u het niet zitten zelf aan de slag te gaan? Onze vakmannen staan graag voor u klaar om uw vloer weer als nieuw te maken.

Houten vloeren showroom in Alblasserdam

U bent op zoek naar een échte houten vloer met karakter? Dan begrijpen wij heel goed dat u de vloer eerst met eigen ogen wilt zien en even wilt aanraken. Dat kan in onze showroom in Alblasserdam. Hier adviseren onze specialisten u graag en hebben we alle tijd voor u. Geen verkooppraatjes, maar een prettig gesprek met een heerlijk kopje koffie (of thee). Maak snel een afspraak. Volgt u ons al op Facebook en Instagram?