Parketvloer Den Haag

Wilt u graag een unieke maar ook betaalbare parketvloer Den Haag? Uw vloer is één van de belangrijkste keuzes van uw huis en hout is één van de meest gekozen opties. De specialisten van Houtwaerd vertellen u er graag meer over. Een parketvloer is een hoogwaardige vloerbedekking gemaakt van houten planken die zorgvuldig zijn bewerkt en gelegd om een duurzame en esthetisch aantrekkelijke vloer te creëren. Het belangrijkste verschil met een houten vloer is dat een parketvloer bestaat uit verschillende lagen en een houten vloer uit één massieve laag. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Een massieve vloer reageert bijvoorbeeld sterker op luchtvochtigheid dan een vloer waarbij gebruik is gemaakt van meerdere onderlagen.

Wat is een parketvloer?

In feite zijn er 2 soorten parket: massief parket en lamel parket. Bij massief parket is er sprake van een plankdikte van 6mm of meer.  De planken worden tegen elkaar aan gelegd en verlijmd op de ondervloer. Hierdoor ontstaat een prachtig naadloos resultaat. Lamelparket bestaat in tegenstelling tot massief parket uit meerdere opbouwlagen en kan afgewerkt worden door het hout te lakken, te oliën of in de hardwaxolie te zetten. Een parketvloer is gemaakt van echt hout. Elke plank is uniek in zijn soort en geeft een natuurlijke uitstraling aan uw interieur. Voor de afwerking van parket kunt u kiezen uit verschillende opties, zoals het lakken, in de was zetten of oliën van de vloer. Voor beide soorten kunt u kiezen uit verschillende legpatronen, zoals de populaire visgraatpatroon, de Hongaarse punt en het Versailles patroon

Voordelen parketvloer Den Haag

De voordelen van een lamelparket zijn als volgt: 

  • Het leggen gebeurt geheel naadloos
  • Een parketvloer Den Haag kan goed tegen vuil en vocht
  • Geschikt voor vloerverwarming door lage warmteweerstand
  • Kan ook zwevend gelegd worden (populair in huurwoningen)
  • Langere levensduur dan die van laminaat of PVC

De voordelen van een massief parket:

  • Het leggen gebeurt eveneens naadloos
  • Authentieke en luxe uitstraling
  • Duurzame vloer
  • Geschikt voor vloerverwarming door lage warmteweerstand

De overweging bij een parketvloer

Gezien de verscheidenheid aan houtsoorten bestaan er talloze mogelijkheden. Ook bestaat er variatie in afmeting, dikte, breedte, toepassingsgebied, bevestigingsmethode en zelfs in het fabricageproces. Bij het kiezen van het meest geschikte type en formaat is het van belang om te overwegen of uw parketvloer Den Haag in de gehele woning wordt gebruikt of alleen in specifieke ruimtes. Hierbij is het cruciaal om aandacht te schenken aan factoren zoals de (menselijke) activiteit op de vloer en of het vloeroppervlak dagelijks in contact komt met water. De keuze kan tevens worden bepaald door de hardheid van de houtsoort. Voor drukbezochte locaties is een donkere vloer aan te raden, aangezien donker hout doorgaans steviger en duurzamer is. Aan de andere kant zijn lichtere houtsoorten vaak zachter en delicater. 

Persoonlijk advies

Welke parketvloer past het beste bij uw smaak en persoonlijke leefsituatie? U kunt bij Houtwaerd terecht voor een antwoord op maat. Om de juiste keuze te maken lichten wij u de verschillende types parketvloeren in alle rust tijdens een persoonlijke afspraak toe. Wist u bijvoorbeeld dat de combinatie houten parketvloer en vloerverwarming en/of vloerkoeling uitstekend kan worden toegepast? Verder is een parketvloer uitstekend te onderhouden en ook daarvoor kunt u bij de specialisten van Houtwaerd terecht.  Het fijne van Houtwaerd houten vloeren is dus dat wij zowel parketvloeren leggen, zorgen voor de juiste vloerafwerkingen onderhouden. U bent dus bij ons in één keer klaar. Neem contact met ons op of maak via onderstaande button een afspraak in onze showroom!