Lamelparket

Wij zien de houten vloer lamelparket steeds vaker terug komen in Nederland. En ja, u leest het goed. Een lamelparket is inderdaad een houten vloer! Dankzij de look van een houten vloer met karakter creëert u een warme en luxe sfeer in uw woning, meer dan bij laminaat en PVC

Een vloer met verschillende lagen

Onze lamelparket vloerdelen bestaan uit een onderlaag, tussenlaag en een houten toplaag voorzien van een afwerklaag. Lamelparket (ook wel duoplank, multiplank of meerlaagsparket genoemd) is niet te vergelijken met een laminaatvloer met een kunststof toplaag. De lamelparket is een ambachtelijke houten vloer met karakter en is volledig van hout gemaakt.

Wat is Lamelparket?

Lamelparket is een populaire vloer en over het algemeen aantrekkelijk geprijsd. Lamelparket is opgebouwd uit meerdere lagen multiplex die met elkaar zijn verlijmd. Deze innovatieve houten vloeren bestaan uit een onderlaag, tussenlaag met lamellen, een houten toplaag en een afwerklaag. De robuuste multiplex drager zorgt ervoor dat de vloer praktisch niet onderhevig is aan natuurlijke werking. Mede daardoor kunt u deze vloer goed combineren met vloerverwarming en/of vloerkoeling. Bovendien zijn de lamelparket vloerdelen beschikbaar in verschillende groottes en legpatronen (bijvoorbeeld Visgraat of Hongaarse punt).

Voordelen lamelparket

  • Het leggen gebeurt geheel naadloos
  • Kan goed tegen vuil en vocht
  • Geschikt voor vloerverwarming door lage warmteweerstand
  • Kan ook zwevend gelegd worden (populair in huurwoningen)
  • Langere levensduur dan die van laminaat of PVC

Ruime keuze lamelparketten

Het verschil in de vele soorten lamelparketten zit in de gebruikte onderlagen van het parket. De onderlagen worden kruislings aan elkaar verlijmd. Dit zorgt voor een stabiele opbouw, waardoor het lamelparket ook goed zwevend is te installeren. Het aantal lagen en de gebruikte houtsoorten voor de verschillende lagen bepalen de kwaliteit van het product.

Naast de kwaliteit is de uitstraling ook niet onbelangrijk. De uitstraling wordt vooral bepaald door de houtsoort waarvan de toplaag is gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan esdoorn, eiken, beuk, es en notelaar. Bovendien kan lamelparket op vele manieren worden afgewerkt (denk aan olie, lak, beits, roken, brnaden, borstelen en schaven).

Lamelparket of toch massief parket?

Het grootste verschil tussen massief parket en lamelparket is dat massief parket volledig uit hout bestaat. Dit klink nadelig voor u als liefhebber van houten vloeren, dus hebben we de voordelen van lamelparket even op een rijtje gezet:

  • Lamelparket is goedkoper dan massief hout. Dit komt door de multiplex in het lamelparket.

  • Lamelparket is duurzaam. Het heeft een lange levensduur en er wordt minder hout gebruikt in het productieproces.

  • Door de lagen multiplex die op elkaar liggen wordt de kans op uitzetten en krimpen kleiner.