Houten vloerdelen

Onze multiplank houten vloerdelen bestaan uit een berken multiplex onderlaag en een houten toplaag van Europees eiken. De robuuste multiplex drager zorgt ervoor dat de houten vloerdelen praktisch niet onderhevig zijn aan een natuurlijke werking. Mede daardoor kunt u deze vloer goed combineren met vloerverwarming en/of vloerkoeling.


Ons assortiment multiplanken bestaat uit een groot aantal verschillende uitvoeringen: onbehandeld of volledig behandeld, van smalle tot brede planken en van visgraat tot en met Hongaarse puntpatronen. Alles is leverbaar in alle behandelingen. Onze behandelingen bestaan uit roken, branden, oliën, lakken, borstelen, schaven, verouderen, etc. Zo kunt u met onze specials uw parketvloer helemaal zelf naar eigen wens samenstellen.

 

De ideale houten vloer

Hoe kiest u de ideale houten vloerdelen?

De vloer is een van de belangrijkste keuzes voor uw huis en houten vloerdelen zijn één van de favoriete opties. Maar voordat een vloerbedekking wordt aangebracht, is het noodzakelijk om na te denken over verschillende aspecten voordat u een model kiest - van esthetiek tot verzorging en onderhoud. Met dat in gedachten hebben we deze pagina opgesteld om u te helpen bij het kiezen en houten vloerdelen kopen.

Hoofdverdiepingstypes

·         Massief: Samengesteld uit hele massieve houtlaminaten

·         Multistrate: Samengesteld uit kleine gekruiste stroken massieve houten vloerdelen, geselecteerd op kleur. Deze techniek garandeert stabiliteit aan de basis van de vloer en vermijdt het ontstaan van spleten en krommingen

·         Multigestructureerd: Met een structuur bestaande uit gedraaid tropisch hout en gekruiste herbebossingsbladen als basis. Deze structuur is gecoat met een laagje edelhout en krijgt lagen vernis en aluminiumoxide applicatie. Daarin is de weerstand hoog en de bescherming en glans groter.

·         Multilaminaat: Deze is gebaseerd op een structuur die bestaat uit gedraaid tropisch hout en gekruiste herbebossingsfineer, gecoat met een minder dikke laag edel hout (laat geen revitalisatie toe).

Wat te overwegen bij de houten vloerdelen kopen

Aangezien er verschillende soorten houten vloerdelen zijn, zijn er veel opties op de markt. Sommige producten hebben bepaalde variaties in grootte, dikte, breedte, toepassing, bevestiging en zelfs productie. Om het beste type en formaat te kiezen is het noodzakelijk om te analyseren of het product in alle omgevingen of alleen in enkele ruimtes zal zijn. Besteed aandacht aan de vraag of de circulatie van mensen en of het gebied dat de vloer zal krijgen dagelijks contact heeft met water. De keuze kan worden gemaakt met betrekking tot de hardheid van elke soort. Als het een druk bezocht gebied is, bevelen we vloer uit donkerdere houten vloerdelen aan. Want hoe donkerder het hout, hoe dichter en bestendiger uw vloer zal zijn. Aan de andere kant zijn houtsoorten in lichtere kleuren meestal zachter en delicater.

Belangrijkste zorg

Badkamer, keuken en buitenruimte zijn omgevingen die meer zorg vragen voor de coating, vooral als het gaat om houten vloerdelen. Omdat het overtollige vocht het uiterlijk en de duurzaamheid van het de houten vloerdelen aantast, is het aan te raden deze niet te gebruiken in gebieden met overtollig vocht. Gebruik bij het reinigen van houten vloeren een zachte borstel of een licht bevochtigde doek. Schoonmaken kan dagelijks, maar de bekleding mag nooit in de was worden gezet. Wat de duurzaamheid betreft, moet een goed onderhouden vloer 20 tot 30 jaar meegaan. 

Schimmels en bacteriën

Een goede behandeling en droging van het houten vloerdelen bij de fabricage elimineert de aantasting van xylophagische dieren. Echter, als er eenmaal een schimmel is, voornamelijk vanwege de vochtigheid, beginnen de bladen af te schilferen, worden de lichtere houtsoorten donker en kunnen er kleine gaatjes in de vloer worden waargenomen. Om de verschijning van schimmels, bacteriën en anderen te voorkomen, moet u de houten vloerdelen niet in de was zetten. Wanneer het hout zich buiten het huis bevindt, mag het niet worden bedekt met plastic of een product dat de vloer niet laat ademen.

Offerte houten vloerdelen

Maak gebruik van onze expertise en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers maar een rustig advies gesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen. U kunt ook online een offerte aanvragen via de onderstaande button.