Multiplank houten vloer

Wij zien de houten multiplank steeds vaker terug komen in Nederland. Onze multiplank vloerdelen bestaan uit een berken multiplex onderlaag en een houten toplaag van Europees eiken. De multiplank (ook wel duoplank, lamelparket of systeemplank genoemd) is niet te vergelijken met een laminaatvloer met een kunststof toplaag. De multiplank is een ambachtelijke houten vloer met karakter en is volledig van hout gemaakt.

Wat is een multiplank?

De multiplank is één van de jongste in de familie van de ambachtelijke houten vloeren. Deze innovatieve houten vloeren bestaan uit een berken multiplex onderlaag en een houten toplaag van Europees eiken. De robuuste multiplex drager zorgt ervoor dat de vloer praktisch niet onderhevig is aan natuurlijke werking. Mede daardoor kunt u deze vloer goed combineren met vloerverwarming en/of vloerkoeling. Bovendien zijn de multiplank vloerdelen beschikbaar in verschillende groottes en legpatronen (bijvoorbeeld Visgraat of Hongaarse punt). 

Voordelen Multiplank

Twijfelt u tussen een multiplank en een andere soort houten vloer? Misschien dat de volgende voordelen u kunnen helpen bij u keuze voor een multiplank vloer:

  • Een multiplank is geschikt voor vloerverwarming
  • Lange levensduur
  • Goedkoper dan een massief houten vloer (bekijk onze prijzen hier).
  • Verschillende uitvoeringen: met of zonder behandeling, grootte van de plank en legpatroon (bekijk onze prijzen hier).
  • Ook geschikt voor bijvoorbeeld een huurhuis: de vloer wordt niet aan de grond gelijmd/gespijkerd

Verschillende uitvoeringen Multiplank

Ons assortiment multiplanken bestaat uit een groot aantal verschillende uitvoeringen: onbehandeld of volledig behandeld, van smalle tot brede planken en van visgraat tot en met Hongaarse puntpatronen. Alles is leverbaar in alle behandelingen. Onze behandelingen bestaan uit roken, branden, oliën, lakken, borstelen, schaven, verouderen, etc. Zo kunt u met onze specials uw parketvloer helemaal zelf naar eigen wens samenstellen.

Lamelparket: familie van de Multiplank

Zowel Lamelparket als multiplank zijn populaire vloeren die zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Beide houten vloeren zijn over het algemeen aantrekkelijk geprijsd. Er is echter één verschil: de opbouw van het vloeronderdeel. De voordelen van een lamelparket zijn vergelijkbaar met die van de multiplank.

Veel mensen denken dat lamelparket, duoplank of multiplank soorten laminaat zijn. Dit is echter een groot misverstand. Genoemde vloersoorten bestaan namelijk volledig uit hout.

Klanten met een Multiplank van Houtwaerd

‘’Erg fijn geholpen door de verkoper. Prachtige multiplank vloer gelegd op onze bovenverdieping en zolder.’’ – Michel Degen

‘’Denken goed mee. Echte specialisten met veel ervaring. Houtwaerd heeft fantastisch werk geleverd.’’ – Jeroen Beekman

‘’Niets op aan te merken. Vanaf het eerste contact vriendelijk en vertrouwenwekkend. In alle opzichten wordt vakmanschap waar gemaakt: techniek, service en klant bejegening. Absoluut een aanbeveling waard.’’ – Cor van Laar

Ja, ik wil ook een hoogwaardige en karakteristieke Multiplank!

Maak gebruik van onze passie en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam of Veenendaal. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers maar een rustig advies gesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen.