Eikenhouten planken vloer

Bent u op zoek naar een eikenhouten planken vloer? Dan gaat u bij ons zeker weten slagen. Houtwaerd is namelijk dé specialist van Nederland als u uw woning wilt verfraaien met een eikenhouten planken vloer.

Bij ons koopt u een eikenhouten planken vloer van absolute topkwaliteit. De massief houten vloeren van Houtwaerd vloeren bestaan uit één geheel en zijn in vele prachtige uitvoeringen verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld een verouderde rustieke eiken vloer of voor de warme uitstraling van een eikenhouten planken vloer.

·         Grote keuze uit brede en smalle vloerdelen

·         Bewerkt, verouderd, gerookt of robuust met diverse afwerkingen

·         Zwevend gelegd of verlijmd aan een ondervloer

·         Dikke, massief houten planken

Maak een showroomafspraak

Wilt u ook zo'n mooie, hoogwaardige en karakteristieke massieve en eikenhouten planken vloer? Maakt  u dan gebruik van onze expertise en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers maar een rustig adviesgesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen met uw keuze voor een eikenhouten planken vloer.

Massieve en eikenhouten planken vloer

Wat maakt een massieve en eikenhouten planken vloer rustiek? Rustiek eiken kenmerkt zich door de aanwezigheid van kwasten, draadverloop, kleurverschillen en andere gebreken die in ‘foutvrij’ eiken niet voorkomen. Deze natuurlijke eigenschappen zorgen voor een robuuste en rustieke uitstraling. Zoekt u een vloer met karakter, kiest u dan voor een rustieke eikenhouten planken vloer. De vloerdelen bevatten noesten tot 70 millimeter. Verder kunnen de planken daarbij ook kleine krimpscheurtjes vertonen. Deze vloer past in de interieurs van dit moment. Denk aan de botanische en/of Scandinavische stijl of de stoere industriële inrichtingen.

Vragen over een eikenhouten planken vloer

Hieronder vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen over onze ambachtelijke massieve en eikenhouten planken vloer.

 

Een eikenhouten planken vloer in de keuken. Is dat mogelijk?

Jazeker. Vanwege het vele lopen in de keuken en eventueel vocht zal er sprake zijn van meer slijtage. Belangrijk is de afwerking van de vloer. Een goede lak- of olielaag beschermt uw vloer.

 

Kan een eikenhouten planken vloer in mijn bovenwoning in verband met het geluid?

Met de juiste ondervloer is dit zeker mogelijk. Wij adviseren u graag.

 

Leggen jullie mijn massieve en eikenhouten planken vloer ook?

Het leggen van een eikenhouten planken vloer is een ambacht. Onze vakmensen zorgen ervoor dat u zorgeloos geniet van uw nieuwe vloer. U koopt bij ons dus veilig een vloer die perfect gelegd wordt.

 

 Is een massief eiken vloer geschikt voor alle ruimtes?

Een eikenhouten planken vloer is echt perfect toepasbaar in iedere ruimte. Nat, droog, koud of warm, geen probleem.

Uniek

Een eikenhouten planken vloer is een harde vloer. Dat wil zeggen dat uw eiken vloer bestand is tegen alle leefomstandigheden. Elke eiken vloer is uniek - zeker een rustiek eiken vloer - en brengt sfeer en warmte in uw woon- en leefruimte. Een houten vloer kan jarenlang mooi blijven. Daarbij is een beschadiging vaak eenvoudig te repareren. Door opnieuw de vloer te schuren kan de vloer weer een compleet andere uitstraling krijgen. Omdat eiken een natuurproduct is, is de vloer gevoelig voor temperatuurverschillen en het vochtgehalte in de woning. Is de luchtvochtigheid te hoog, dan zal de vloer uitzetten en is deze laag dan kunnen de vloerdelen krimpen. De juiste legmethode kan dit al voor een groot deel verhelpen. Een luchtbevochtiger doet de rest.

Offerte eikenhouten planken vloer?

Neemt u alstublieft van te voren contact met ons op om een afspraak in te plannen. Zo krijgt u alle aandacht krijgt die u verdient. Onze experts in houten vloeren denken graag met u mee over de mogelijkheden om een vloer samen te stellen die volledig bij uw interieur en uw wensen aansluit. Naast het bezoeken van onze showroom kunt u ook online een offerte aanvragen via de button hieronder.