Patroonvloeren Hongaarse punt

De Hongaarse punt vloer is helemaal terug. Waar we in het verleden de vloeren in ‘t Hongaarse punt patroon alleen nog legden in klassieke panden is dat tegenwoordig zeker niet meer het geval. Mede dankzij de verschillende woonmagazines en woonprogramma’s op tv is de populariteit van de Hongaarse punt sterk toegenomen.

Rustige uitstraling 
Bij een visgraatpatroon zijn de houten vloerdelen in een schuinlopend patroon recht op elkaar gelegd. Bij een Hongaarse punt gebeurt dat in een hoek van 45 of 60 graden. Dit zorgt ervoor dat de vloer een rustige uitstraling heeft. We spreken ook wel van het ‘sergeantpatroon’. Dit patroon blijft u mateloos boeien. De talloze maten, afwerkingen, behandelingen en een ruime keuze aan houtsoorten bepalen uiteindelijk de uitstraling van uw vloer. 


Geschikt voor vloerverwarming
We stellen de vloer zo samen dat die uitstekend bij uw interieur past. Bij zowel bij een moderne als bij een landelijke inrichting komt dit patroon prachtig tot zijn recht. Tevens vindt u in ons assortiment een ruime keuze aan Hongaarse punt patroon vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming en -koeling.

Woodlook
De onbehandelde woodlook is erg populair onder de Hongaarse punt vloeren. Deze woodlook kunnen wij leveren in zowel een lak- als een olievariant. In ons assortiment vindt u ook de ambachtelijke tapis Hongaarse punt vloer. De tapisdeeltjes worden op een eiken mozaïek ondervloer verlijmd en vernageld. Met deze werkwijze kunnen we uw Hongaarse punt vloer kwalitatief hoogwaardig afwerken met een band, bies en/of sluitfriezen.

Onderhoud voor uw Hongaarse punt vloer
De uiteindelijke afwerking (olie of lak) bepaalt hoe u uw houten vloer in Hongaarse punt het beste onderhoudt. Houd in ieder geval uw vloer zoveel mogelijk zand- en stofvrij. Door goed te stofzuigen zorgt u ervoor dat uw vloer langer mooi blijft. Tijdens het verkoopgesprek adviseren wij u uiteraard ook graag over verschillende soorten matten en schoonloopzones. Voor gelakte vloeren is er een speciale reiniger die u meegeleverd krijgt bij de oplevering van uw vloer.

Beschermende reiniger
Geoliede vloeren kunnen worden voorzien van een beschermende reiniger die voorkomt dat gemorste koffie, wijn of tomatensaus in de vloer trekken. Het verdient aanbeveling dat u de vloer eens per jaar behandelt met een speciale onderhoudsolie. Dit zorgt ervoor dat uw vloer jarenlang in topconditie blijft. Voor effectief onderhoud is het gebruik van de juiste middelen essentieel. Wij vertellen u hier vanzelfsprekend graag alles over.