Hongaarse punt vloer

De Hongaarse punt vloer is helemaal terug. Waar we in het verleden de vloeren in het Hongaarse punt patroon alleen nog legden in klassieke panden is dat tegenwoordig zeker niet meer het geval. Mede dankzij de verschillende woonmagazines en woonprogramma’s op tv is de populariteit van de Hongaarse punt sterk toegenomen.

 

Het voordeel van een Hongaarse punt vloer is dat het in ieder interieur past. Dus of u nu zoekt naar de klassieke, moderne of robuuste look voor uw interieur... met een Hongaarse punt vloer is het mogelijk. Precies om deze reden is het ook geen wonder dat de Hongaarse punt vloer steeds populairder wordt. 

Wat is het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt?

Bij een visgraatpatroon zijn de houten vloerdelen in een schuinlopend patroon recht op elkaar gelegd. Bij een Hongaarse punt gebeurt dat in een hoek van 45 of 60 graden. Dit zorgt ervoor dat de vloer een rustige uitstraling heeft. We spreken ook wel van het ‘sergeantpatroon’. Dit patroon blijft u mateloos boeien. De Hongaarse punt heeft een strakker effect waardoor het meer rust uitstraalt. 

Of u nu kiest voor een visgraat, Hongaarse punt of andere houten vloer de talloze maten, afwerkingen en behandelingen bepalen uiteindelijk de uitstraling van uw vloer. Zo is er voor ieder een vloer op maat. 

Woodlook
De onbehandelde woodlook is erg populair onder de Hongaarse punt vloeren. Deze woodlook kunnen wij leveren in zowel een lak- als een olievariant. In ons assortiment vindt u ook de ambachtelijke tapis Hongaarse punt vloer. De tapisdeeltjes worden op een eiken mozaïek ondervloer verlijmd en vernageld. Met deze werkwijze kunnen we uw Hongaarse punt vloer kwalitatief hoogwaardig afwerken met een band, bies en/of sluitfriezen.

  • Wilt u ook een stijlvolle woonruimte? Kies voor een Hongaarse punt vloer.
  • Klassiek en karaktervol met een moderne twist
  • Persoonlijk advies en een heldere offerte
  • Ambachtelijk gelegd door onze mensen met liefde voor het vak.

Klanten met een Hongaarse punt vloer van Houtwaerd

Bij Houtwaerd kiest u voor kwaliteit en zekerheid. Wie kan het u beter vertellen dan onze klanten? Lees hieronder enkele reviews waar wij trots op zijn:

‘Houtwaerd heeft bij ons een prachtige Hongaarse puntvloer geleverd. Het hele proces is naar volle tevredenheid verlopen.’ - Leon van de Wardt

'Houtwaerd'-vloeren komt alle afspraken na! (vak-)Bekwame vloerenleggers, ze werken 'schoon'. En indien gewenst; totale 'ontzorging'( = verplaatsen meubilair, afvoeren oude vloerbedekking, kortom; nergens omkijken naar!). Prima afwerking, als 'finishing touch! - Gido Mudde

Ja, ik wil ook een Hongaarse punt houten hloer!

Maak gebruik van onze passie en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam of Veenendaal. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers maar een rustig advies gesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen. 

Vragen en antwoorden

Zijn Hongaarse punt vloeren mogelijk in combinatie met een vloerverwarming?
Ja, u vindt in ons assortiment een ruime keuze aan Hongaarse punt patroon vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming en -koeling.

Hoe onderhoud ik mijn Hongaarse punt vloer?
De uiteindelijke afwerking (olie of lak) bepaalt hoe u uw houten vloer in Hongaarse punt het beste onderhoudt. Houd in ieder geval uw vloer zoveel mogelijk zand- en stofvrij. Door goed te stofzuigen zorgt u ervoor dat uw vloer langer mooi blijft. Tijdens het verkoopgesprek adviseren wij u uiteraard ook graag over verschillende soorten matten en schoonloopzones. Voor gelakte vloeren is er een speciale reiniger die u meegeleverd krijgt bij de oplevering van uw vloer.

Hoe reinig ik mijn Hongaarse punt vloer?
Geoliede vloeren kunnen worden voorzien van een beschermende reiniger die voorkomt dat gemorste koffie, wijn of tomatensaus in de vloer trekken. Het verdient aanbeveling dat u de vloer eens per jaar behandelt met een speciale onderhoudsolie. Dit zorgt ervoor dat uw vloer jarenlang in topconditie blijft. Voor effectief onderhoud is het gebruik van de juiste middelen essentieel. Wij vertellen u hier vanzelfsprekend graag alles over. 

Wat is de prijs van een Hongaarse punt vloer?
Bij Houtwaerd begrijpen we dat de prijs een belangrijke overweging is bij de aanschaf van uw nieuwe vloer. Wij hanteren dan ook scherpe tarieven voor onze kwaliteitsproducten. Wij geloven dat een kwalitatieve vloer een uitstekende investering is. Onze vloeren dragen bij aan het wooncomfort en de uitstraling van uw woning. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij de prijs van uw Hongaarse punt vloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan totaal oppervlakte van uw vloer, de vorm van de ruimte, de afwerking en uw verdere persoonlijke wensen.

 

Offerte Hongaarse punt vloer

Maak gebruik van onze passie en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam of Veenendaal. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers maar een rustig advies gesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen. U kunt ook online een offerte aanvragen via de onderstaande button.