Tapisvloeren

De tapisvloer is de meest traditionele parketvloer. Tapis is Frans voor tapijt. Dat is niet voor niks, want ongeacht de houtsoort, wordt deze als laag van zes tot tien millimeter dik als een houttapijt op een tussenvloer van spaanplaat of mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.

Verschillende afwerkingsmogelijkheden

De echte tapisvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes. Al vallen die nauwelijks op. De vloer wordt na het leggen geschuurd en gevoegd met voegenkit en houtstof. Daarna werken we uw nieuwe vloer fraai af. U kunt kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden, zoals: was, hardwaxolie of lak.

Bourgogne vloeren

De Bourgogne-vloer is net zo opgebouwd als de tapisvloer, maar dan uit planken van 9 mm. Bourgogne-vloeren zijn er met of zonder vellingen. Deze worden net als bij de tapisvloer verlijmd en vernageld op bijvoorbeeld een eiken mozaïek ondervloer.

Het is voornamelijk de massieve toplaag waarmee de bourgogne zich onderscheidt van andere brede vloerdelen, zoals bijvoorbeeld de multiplank of het breed lamelparket. Voor iedere stijl en vrijwel iedere ruimte is er een variant beschikbaar die uitstekend bij uw smaak en interieur past.