Parket en vloerverwarming

Deze informatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de meeste leveranciers van vloerverwarming, producenten van parket en leveranciers van parketlijm en parket afwerkmiddelen in Nederland. In dit blog leest u wat u over parket en vloerverwarming wilt weten.

De meeste parketsoorten gaan uitstekend samen met vrijwel ieder type vloerverwarming. U leest in dit blog over alle geschikte parket- en houtsoorten en vloerverwarming. De informatie is voor zowel particulieren als voor bouwers, designers en installateurs van vloerverwarming en parket.

Combineer een eerlijke vloer met vloerverwarming

De warme uitstraling van een échte houten vloer en de natuurlijke eigenschappen van het materiaal zorgen meteen al voor extra woongenot. Om nóg meer comfort te ervaren kunt u een natuurlijke vloer plaatsen op vloerverwarming en ook op vloerkoeling. Vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp is een prima ondergrond voor een (h)eerlijke vloer. De meeste houtsoorten zijn geschikt, op een enkele uitzondering na. Daarnaast kunt ook kiezen voor kurk of bamboe. Houtwaerd als parketspecialist kan u de hout-, kurk-, en bamboesoorten laten zien en informeert u haarfijn over alle mogelijkheden.

Vraag een offerte aan >

Erkend Parketspecialist

Ziet u de naam Erkend Parketspecialist op de website of in de winkel van een parketspecialist, dan weet u zeker dat die u alles kan vertellen over vloerverwarming, en -koeling en warmte-win installaties in combinatie met een houten vloer. Wij hebben vanzelfsprekend deze iconen als communicatie-uiting op onze gevel en de website.

Multiplank bekijken >
Tapis en Bourgogne >
Lamelparket >

Een échte vloer op vloerverwarming is comfortabeler

De stralingswarmte van vloerverwarming voelt aangenaam aan en wordt egaal over de ruimte verdeeld. De houten vloer houdt deze warmte langer vast en geeft die goed gedoseerd af aan de omgeving. Als u kiest voor een houten vloer op vloerverwarming dan krijgt u nooit meer koude voeten. Wilt u meer informatie over een échte vloer op vloerverwarming? Neemt u dan contact op met onze specialisten. Zij staan u graag te woord.

Vloerverwarming is praktisch

Met vloerverwarming hoeft u geen rekening meer te houden met radiatoren aan de muur. Stoelen, kasten, banken en tafels kunnen overal in de kamer staan zonder dat ze de warmte tegenhouden En het oogt daardoor veel ruimer en veel mooier. Verder is er minder stofcirculatie, minder kans op huismijt. Zeker bij bepaalde soorten allergie is dit een groot voordeel. Let wel op met vloerkleden. Alleen ‘open geknoopte’ vloerkleden zonder latex onderzijde zijn veilig en geschikt.

Zuiniger

Allereerst voelt een wat lagere ruimtetemperatuur toch nog comfortabel aan op een vloer van bamboe, kurk of hout. Uw woning houdt de warmte langer vast en bovendien blijft de temperatuur net boven de vloer in de kamer hoger dan bovenin die kamer. Door de gelijkmatige afgifte van warmte voorkomt u pieken en dalen in de temperatuur. Dat bespaart energiekosten, want het is voordeliger om een constante, aangename temperatuur vast te houden dan om te verwarmen, af te laten koelen en weer opwarmen. Uw energieverbruik kan door een graadje minder te verwarmen en al deze andere voordelen al gauw met ruim 5% dalen, waarbij het comfort in huis ondertussen toeneemt.

Optimaal binnenklimaat

Overlegt u gerust met de parketspecialist van Houtwaerd over de mogelijkheden van een houten vloer, afgestemd op uw soort vloerverwarming. Voor een optimaal binnenklimaat én voor de beste omstandigheden voor een eerlijke vloer is de relatieve luchtvochtigheid in de betreffende ruimte van groot belang. Deze moet bij voorkeur tussen de 50-65% liggen. De specialisten van Houtwaerd geven u graag tips en advies op maat, speciaal voor uw woonsituatie.

De voordelen van vloerverwarming op een rijtje

Hieronder zetten we de voordelen van vloerverwarming op een rijtje voor u.

Veiliger

Uzelf stoten of verwonden aan een radiator is verleden tijd en dat geldt ook voor het kans om u te branden aan een te hete radiator.

Hygiënischer

Een échte vloer is makkelijk te reinigen en u hebt veel minder last van stof. Ook behoort het moeilijk schoonmaken van de verwarmingsradiatoren tot het verleden.

Mooier

Geen leidingen, radiatoren of andere verwarmingselementen aan de wanden of op een andere manier in het zicht. Zo komt de schoonheid van een houten vloer nog beter tot zijn recht.

Voordelen houten vloer

De voordelen van een houten vloer zijn:

      ·         Milieubewuste keuze
·         Duurzaam
·         Sfeervol
·         Onbeperkte mogelijkheden
·         Geschikt voor vloerverwarming
·         Makkelijk in onderhoud

Belangrijke aandachtspunten

Vloerverwarming en een eerlijke vloer gaan prima samen en deze comfortabele combinatie heeft flink wat voordelen, zoals hierboven beschreven. Maar u hoort met een aantal zaken rekening te houden om er optimaal van te kunnen genieten. Hieronder leest u de belangrijkste punten.

·         Opstookprotocol bij eerste keer in gebruik nemen van de vloerverwarming
· De relatieve luchtvochtigheid in huis

Bekijk onze projecten > 

Contact

Maak gebruik van onze passie en liefde voor het vak. Wij staan u graag te woord. Kom gezellig langs in onze showroom in Alblasserdam. Wij nemen de tijd voor u, geen opdringerige verkopers maar een rustig adviesgesprek waarin we u zo goed mogelijk zullen helpen. 

Houtwaerd Showroom Alblasserdam

Kelvinring 22
2952 BG Alblasserdam
E-mail: info@houtwaerd.nl
Telefoonnummer: 085 - 48 77 970

parket-en-vloerverwarming
parket-en-vloerverwarming-houtwaerd