Houten vloer tips

Wilt u graag een echt houten vloer in huis? Maar weet u nog niet precies welke vloer u wilt? De specialisten van Houtwaerd helpen u hier graag bij. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden als het gaat om houten vloeren. Hieronder alvast een aantal bruikbare tips.

Waarom een houten vloer?

Er zijn veel mensen die kiezen voor een ambachtelijke houten vloer. Best heel begrijpelijk, want een houten vloer creëert een warme sfeer en geeft veel karakter aan uw huis. Als u uw houten vloer goed onderhoudt, kan de vloer jarenlang mee gaan. Ook kan een houten vloer gecombineerd worden met vloerverwarming, maar u moet dan goed opletten welke houtsoort u kiest.

Kiezen van een houten vloer

We geven u graag vijf tips voor het kiezen van de houten vloer die bij u past.

1. Kies uw stijl

Heeft uw huis een bepaalde inrichting of wilt u een bepaalde sfeer creëren in huis? Dan is het raadzaam dat u goed kijkt welke vloer daarbij past. Een industriële inrichting vraag om een andere vloer dan een landelijke inrichting. Denk daarbij aan een populaire Visgraat of een Hongaarse Punt vloer, maar brede delen kunnen natuurlijk ook. De verschillende legpatronen brengen allemaal een bepaalde stijl over.

2. Soort vloer

Als het gaat om houten vloeren zijn er verschillende soorten. Zo hebt u bij ons de keuze uit Multiplank, Tapis parket, lamelparket en en verouderde vloer. De één bestaat uit massief hout en bij de ander bestaat alleen de toplaag uit hout. Waar u voor kiest is heel persoonlijk. Elke soort heeft voor-en nadelen. We vertellen u er graag meer over in onze showroom in Alblasserdam.

3. Welke kleur

Een houten vloer is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Wilt u een lichte vloer of een donkere vloer? Is uw woonkamer vrij donker? Dan is het beter om een lichtere kleur vloer te kiezen. Zo voorkomt u dat de ruimte nog donkerder wordt.

4. Afwerking

Welke afwerking past het best bij uw interieur? Een houten vloer kan afgewerkt worden met olie, hardwaxolie en lak. Elke afwerking heeft zijn eigen voor- en nadelen.

5. Houtsoort

Er zijn veel verschillende houtsoorten mogelijk als het gaat om een houten vloer. Denk hierbij aan Eiken, Wengé, Merbau, Afzelia, Maple, Noten of een andere houtsoort. Er is altijd een houtsoort te vinden die bij u past.

Houten vloer bij Houtwaerd

Bent u op zoek naar de juiste houten vloer? Wij van Houtwaerd geven u graag advies. Kom de verschillende houten vloeren in het echt bekijken tijdens een showroomafspraak in Alblasserdam. Wij staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag een offerte aan >>

houten-vloer-tips1
houten-vloer-tips
blog-houten-vloer