Houten vloeren2019-12-30T13:09:24+01:00

Wat zijn houten vloeren?

Een houten vloer is een vloerbekleding welke bestaat uit op maat gezaagde planken. Deze planken kunnen in diverse patronen naast elkaar gelegd worden. Een houten vloer word ook wel parket genoemd. Een houten vloer is er in heel veel verschillende soorten, kleuren en afmetingen. Daarnaast is het mogelijk om de parketvloer op diverse manieren af te werken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een (gekleurde) olie of lak. Daarnaast is het ook mogelijk om onze houten vloeren te laten roken, branden, borstelen, verouderen, logen etc. Onze adviseurs laten u graag alle mogelijkheden zien.

De voordelen van Houten vloeren

Een van de belangrijkste voordelen van een houten vloer is dat het echt een sfeermaker is. Met een houten vloer kunt u alle kanten op, maar over het algemeen zorgt het voor een warme, klassieke en authentieke uitstraling. Zo’n uitstraling is een stuk lastiger na te bootsen met laminaat of PVC. Naast dat een houten vloer een echte sfeermaker is in huis is het ook nog eens een duurzame investering. Niet alleen omdat het is gemaakt van natuurlijk in plaats van synthetisch materiaal, maar ook omdat een houten vloer over het algemeen een langere levensduur heeft.

Een houten vloer is daarom absoluut aan te raden wanneer u van plan bent nog heel wat jaren in uw woning door te brengen. Hout word schaarser en duurder dus ook voor de verkoop betekent een houten vloer een absolute plus in meerwaarde.

  • Een houten vloer gaat (mits goed onderhouden) decennialang mee!
  • Een oude houten vloer oogt na een grondige schuurbeurt weer waanzinnig mooi.
  • Een houten vloer geeft een aangenaam en comfortabel gevoel als je erover loopt.
  • Een houten vloer isoleert ook beter dan de meeste andere vloeren.

Kortom allemaal redenen om voor een duurzame houten parketvloer te kiezen

Onze service

Kwaliteit en service. Wij regelen alles voor u: van advies welke vloer het beste bij uw wensen past tot en met het leggen van de vloeren. Doordat wij bij u aan huis komen, hoeven we geen showroomkosten te maken. En dat voordeel ziet u terug in de aanbieding voor uw vloer!

Info Houten vloeren
Projecten met Houten vloeren

Verschillende opties

Ons assortiment parket vloeren is veelzijdig en uitgebreid! Van standaard planken tot planken welke 100% tailor made voor u als klant worden gemaakt.

Om te bepalen welke houten vloer het beste bij u past krijgt u van ons uitleg op locatie over de verschillende mogelijkheden. Doordat wij alle stalen bij ons hebben kunt u ook gelijk kijken wat goed past in de ruimte. Een parket vloer is er in veel verschillende afwerkingen. Naast deze afwerkingen is er ook volop keuze in het legpatroon, denk hierbij aan stroken, stroken in verschillende breedtes, visgraat, hongaarse punt etc. Ook leveren wij bijvoorbeeld authentieke Versailles panelen.

We kunnen onze collectie onderscheiden in de volgende soorten:

Multiplank

Onze multiplank vloerdelen bestaan uit een berken multiplex onderlaag en een Europees eikenhouten toplaag. De robuuste multiplex drager zorgt ervoor dat de vloer praktisch niet onderhevig is aan natuurlijke werking. Mede daardoor kunt u deze vloer goed combineren met vloerverwarming en/of vloerkoeling! Ons assortiment multiplanken bestaat uit een groot aantal verschillende uitvoeringen: onbehandeld of volledig behandeld, van smalle tot brede planken en van visgraat tot en met Hongaarse punt patronen, alles leverbaar in alle behandelingen. Onze behandeling bestaan uit roken, branden, olieen, lakken, borstelen, schaven, verouderen etc. Zo kunt u met onze specials volledig uw eigen parket vloer samenstellen.

Lamelparket

Lamelparket is een populaire vloer en over het algemeen aantrekkelijk geprijsd . Lamelparket is opgebouwd uit meerdere lagen welke met elkaar zijn verlijmd. Veel mensen denken dat lamelparket een soort laminaat is, dit is echter een groot misverstand, lamelparket bestaat volledig uit hout en laminaat is een kunstof laag die op HDF is gelijmd.

Het verschil in de vele soorten lamelparketten zit in de gebruikte onderlagen van het parket, de onderlagen worden kruislings aan elkaar verlijmd. Dit zorgt voor een stabiele opbouw waardoor het lamelparket ook goed zwevend is te installeren. Het aantal lagen en de gebruikte houtsoorten voor de verschillende lagen bepalen de kwaliteit van het product.

Tapis

De tapis vloer is de meest traditionele parketvloer. Op z’n Frans betekent Tapis Tapijt. Dat is niet voor niks, want het hout, ongeacht welke houtsoort word als laag van 6 – 10 mm dik als een houttapijt op een tussenvloer van spaanplaat of mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.
De echte tapisvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes, al vallen ze nauwelijks op. De vloer word na het leggen geschuurd, gevoegd (met voegenkit en houtstof) en kan daarna afgewerkt worden. U kunt kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals was, hardwaxolie of lak.

Massief Houten Vloer

Massieve houten vloeren worden niet zoveel meer geplaatst, maar zijn nog steeds leverbaar. Massieve houten vloeren hebben een rijke, authentieke en 100% natuurlijke uitstraling.

Vragen? Neem contact op!
Nu aanvragen

Vaak gestelde vragen over ons concept

Op welke termijn kan ik een afspraak maken?2018-12-18T18:41:36+01:00

Dit kan zo ver vooruit als u schikt. Maar schroom niet, wij komen ook gerust volgende week even langs!

Op welke termijn wordt mijn vloer geleverd?2019-03-28T11:36:47+01:00

De levering en installatie van uw vloer word altijd in overleg afgestemd. Over het algemeen loopt onze installatieplanning zo’n 6 weken vooruit, uiteraard hebben wij altijd ruimte om een urgente klus in te plannen

Wat gebeurt er tijdens een afspraak?2019-03-28T12:20:03+01:00

Wij komen bij u langs, makkelijk, want wij hebben alle stalen bij ons. Doordat wij gelijk in de ruimte zijn waar de vloer moet komen kunnen we gelijk inmeten en kunnen we met u meedenken voor de meest geschikte oplossingen op vloer en raamdecoratie gebied

Kan ik ook ‘s avonds een afspraak maken?2019-03-28T11:43:12+01:00

Ja dit kan zeker, vermeld dit bij de opmerkingen op het afspraakformulier.

Hoelang duurt zo’n afspraak ongeveer?2018-12-18T18:37:17+01:00

Een afspraak duurt ongeveer 1,5 uur.

Is een afspraak gratis?2018-12-18T18:32:28+01:00

Ja, een afspraak is geheel gratis!

Is een afspraak vrijblijvend?2018-12-18T18:32:00+01:00

Ja, een afspraak is geheel vrijblijvend!